FARKAS IMRE

Teljes szövegű keresés

FARKAS IMRE
FARKAS IMRE (MSZP): Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Úgy érzékeltem, hogy Lengyel képviselő úr felszólalása, a mostani is és az előző is a korábbinál lényegesen visszafogottabb volt, ezért csak néhány pontosítást tennék, és én is sajnálom, de megint a nemzeti földalapos életjáradékkal kapcsolatban mondanám. Gőgős képviselő úr elmondta, hogy ott kikről volt szó, nagyon kis termelők nagyon kis földjéről. Ez így van.
A másik: nem hiszem, hogy össze kell vetni azt az életjáradéki rendszert a most tervezettel, hiszen nem tekinthető úgy, hogy az egy pénzkidobás volt az állam részéről, mert az állam megvásárolja a mai áron ezeket a földeket, és a Nemzeti Földalapnál a törvény kimondja, hogy ezeket a földeket értékesíteni fogják. Nyilvánvalóan ezeket a földeket, amikor majd értékesíteni fogják egy nyilvánvalóan magasabb áron, akkor ez a tevékenység, úgy gondolom, semmiképpen nem lehet veszteséges, és nem lehet összehasonlítani a most tervezett rendszerrel, mert ez akkor bizonyára meg fog majd térülni.
Ezzel kapcsolatban mondanám, amit a bérlőkkel vagy azzal kapcsolatban mondott, hogy most az államnak ez pénzbe kerül. Nem vitatom, hogy előfordulhat ilyen, hogy az életjáradékért megszerzett földet nem műveli most senki, és ezzel gond van. Biztos van ilyen. Az én körzetemben én azt tapasztalom, hogy a Nemzeti Földalap előszeretettel azokat a földeket vásárolja meg, ahol ma is bérlő van, és még több éven keresztül bérlők vannak, annak a tevékenységnek a következtében, ami törvényt alkottunk, hogy néhány évig, legalább öt évig nem is lehet értékesíteni a 20 százalék elvesztése nélkül. Tehát a többség esetében bérlő van.
(18.50)
Én tehát arra kérem a képviselő urat, hogy emiatt az egyik szeme legalább ne sírjon, a másikkal meg tényleg örüljön annak, hogy most ez a rendszer, amit tervezünk, módosulni fog majd, és bevezetődik, ha később is.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem