FARKAS IMRE

Teljes szövegű keresés

FARKAS IMRE
FARKAS IMRE (MSZP): Lehet, hogy félreérhető volt, ahogy fogalmaztam. Én nem a mostani 40 évesekről szóltam, hanem azt mondom, hogy most 55 éves ember veheti igénybe. Amikor a szövetkezetek felbomlására sor került ’90-94 között, az akkor 40 éves emberek dolgát kezeli, mert ők vannak ma abban a helyzetben, hogy 55 évesek. Tehát én azt mondtam, hogy azok az emberek akkor 40 évesek vagy 45 évesek voltak, és szerintem ezzel a rendszerrel az ő dolgukat kell kezelni, nem pedig azokét, akik akkor 20-30 évesek voltak. Tehát én erre utaltam.
A másik, hogy ellenzéki képviselőtársaim, úgy látom - és a tüntetés alkalmával is -, nagyon “savalják” ezt az életjáradékot a Nemzeti Földalap esetében. Én ezt egy nagyon jó szabályozásnak tartom, nagyon széles körű. Sokkal szélesebb véleményem szerint, mint akik most igénybe vehetik ezt a nyugdíj előtti dolgot, amiről most beszéltünk.
És mivel ’90-ben rengeteg emberhez jutott föld, amikkel ma kevésbé tudnak mit kezdeni, én úgy gondolom, hogy igenis nagyon jó az az eljárás a Nemzeti Földalap esetében; és úgy gondolom, hogy anyagilag is kedvező az állam számára is, és az érintettek számára is. Én ezért sem értettem, hogy a gazdatüntetés egyik követelése volt annak a rendszernek a felrúgása. Én úgy gondolom, az helyes, és nagyon jó, hogy erről a követelésről végül is lemondtak, és ez nem teljesült.
Igenis az emberek széles körére, akik termőfölddel rendelkeznek, azt a gyakorlatot kell alkalmazni továbbra is. És valóban, akik régen is, és több éve, akár tíz éven keresztül (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.), azóta is mezőgazdasággal foglalkoznak, az ő esetükben alkalmazható ez a rendszer.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem