KELLER LÁSZLÓ

Teljes szövegű keresés

KELLER LÁSZLÓ
KELLER LÁSZLÓ (MSZP): Ettől valóban tragikomikussá válik a kezdeményezése.
Tisztelt Ház! Ennyit a mentelmi jogom felfüggesztését kezdeményező legfőbb ügyészi indítványról. Ítélje meg mindenki, hogy szakmailag mennyire megalapozott és politikailag mennyire motivált a kezdeményezés. (Dr. Kövér László: A bíróság dolga!)
Engedje meg a tisztelt Ház, hogy még egy metszetét érintsem ennek a kérdésnek. Polt Péter legfőbb ügyész a múlt pénteki televíziós műsorban azt mondta, hogy az ő esetében jelentéktelen összegű vadászati tételről van szó.
(17.30)
Ő így fogalmazott: 3 ezer forint kilogrammja az általa kilőtt trófeának. Mert most már azt mondja, hogy lőtt. Nos, hogy világosan lássuk: a Sefag Rt. 2003. március 1. és 2004. február 29-e között közzétett árjegyzéke szerint egy 6-6,99 kilogramm gímbikatrófea ára 275 ezer forint plusz 1500 forint/10 gramm, azaz mondjuk, egy 6,2 kilogrammos trófea értéke, amit a kilövés után meg kell fizetni, 1 millió 205 ezer forint. Valóban tragikomikus, tisztelt Ház, hogy egy magas közjogi méltóság ilyen vadászmúlt után ekkora tájékozatlanságot árul el. Lehet, hogy célszerűbbnek tartja Simicska egykori mondása mögé bújni a felelősségvállalás helyett. (Folyamatos zaj és közbeszólások a Fidesz soraiból.)
Tisztelt Ház! Sokszor utaltam a Polt Péter legfőbb ügyész által használt kifejezésre: tragikomikus. Az egész történet megismertetése, amelynek megkíséreltem a végére járni, és ami tulajdonképpen saját értékeléseim szerint államtitkári megbízatásom végét is jelentette (Zaj, derültség és taps a Fidesz soraiban.), lehetséges, hogy sokakban ellenérzést váltott ki. De talán felolvasva két mondatot egy közvadászatokat taglaló, hozzám érkezett levélből, világossá teszi a kialakult helyzet tarthatatlanságát. Csak két mondat, képviselőtársaim. “E nagy értékű ajándékok mély emlékeket hagytak a környező falvak lakosságában, ahonnan a hajtók, erdei munkások, erdészek kikerültek és közreműködtek, akik szinte éhbérért dolgoztak az erdőn.” (Közbeszólásra:) Ne firtassa, képviselő úr! “A különbség csak annyi, hogy az előző rendszerben csak egyetlen párt embereit kellett potyavadászattal kiszolgálni, de most mindegyiket ki kell. Egyiket, mert most van hatalmon, a másikat meg azért, mert lehet, hogy ismét ő következik.”
Tisztelt Ház! Néhány nap választ el bennünket a karácsonytól. Ilyenkor nagyobb hangsúlyt adunk annak a vágyunknak, hogy a szeretet, a béke, a hit és a remény lángja ki ne aludjon bennünk. Ennek a szem előtt tartásával kérem az Országgyűlés döntését. (Taps a kormánypártok soraiban. - Zaj, közbeszólások a Fidesz soraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem