DR. KERÉNYI JÁNOS

Teljes szövegű keresés

DR. KERÉNYI JÁNOS
DR. KERÉNYI JÁNOS, a mentelmi, összeférhetetlenségi és mandátumvizsgáló bizottság előadója: Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Országgyűlés! Köszönöm a szót. Az előzőek szerint Polt Péter úrnak semmiféleképpen nincs ebben felelőssége, mivel ő ebben az ügyben a kötelességét teljesítette. Tehát összemosni a két ügyet semmiféleképpen nem lehet. (Felzúdulás a kormánypártok padsoraiban.)
Az eljárás a Fauna Rt. feljelentése alapján indult. Keller képviselő úr egy vadászkopó szívósságával és buzgóságával, pénzt és fáradságot nem kímélve követte a nyomokat, s elérte, hogy az előzőekben ismertetett bűnügyekkel gyanúsítsák. A mentelmi jog felfüggesztése mellett szavazók véleménye szerint Keller László igaztalanul zaklatott embereket, jelentősen túllépte hatáskörét. (Egy hang az ellenzéki oldalon: Úgy van!) Az előző években kialakított mentelmi bizottsági állásfoglalás szerint közvádas ügyekben a bizottság mindig a mentelmi jog felfüggesztése mellett tesz javaslatot. (Közbeszólások az ellenzék padsoraiból: Így van!)
(17.20)
Fontos, hogy a képviselő úr pártatlan bíróság előtt megvédhesse a mentelmi bizottság előtt ismertetett álláspontját.
A bizottság öt ellenzéki tagja a mentelmi jog felfüggesztésére tesz javaslatot a parlamentnek.
Köszönöm a szót. (Taps a Fidesz soraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem