DR. DRASKOVICS TIBOR

Teljes szövegű keresés

DR. DRASKOVICS TIBOR
DR. DRASKOVICS TIBOR pénzügyminiszter: Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Az ország stabilitásának egyik alapvető, ha nem legfontosabb pillére a gazdaság. A magyar gazdaság pedig az elmúlt egy esztendőben világosan megmutatta, hogy erős, stabil pillér, olyan, amelyre hosszú távú fejlődést lehet építeni.
2002-t követően kétféle értelemben is fordulat következett be a magyar gazdaságban: fordulat a teljesítményben - ezt egyértelműen mutatja a bruttó hazai termék, az ipari termelés, az export, a beruházások növekedése -, és fordulat egy másik vonatkozásban. Ez a növekedés nem az a rövid távú, fenntarthatatlan, egyensúlyi zavarokhoz vezető látszatsiker, mint a megelőző években. Ez a növekedés egyértelműen az export és a beruházások gyors, korábban szinte soha nem tapasztalt dinamikájára támaszkodik, következésképpen egyensúlyőrző és fenntartható. Az a gazdaságpolitika, amit a kormány természetesen nem hibák nélkül, de határozott korrekciókat követően folytat, eredményekre vezetett. Ezeket az eredményeket a piacok itthon és külföldön egyaránt világosan elismerték, elismerte egyébként legutóbbi döntéseivel a jegybank is.
(11.00)
Ezt a sikeres gazdaságpolitikát folytatva, bizonyos vagyok abban, hogy mindazokat a célokat, amelyeket a felzárkózási programban a kormány maga elé tűzött, el lehet és az ország el is fogja érni. A piacok, amelyek a legérzékenyebb hőmérőként működtek, az elmúlt napokban is világosan megmutatták, bíznak ebben a programban, bíznak ebben a kormányzati gazdaságpolitikában, és úgy gondolom, igazuk van.
Köszönöm a figyelmet. (Taps az MSZP, szórványos taps az SZDSZ soraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem