BORKÓ KÁROLY

Teljes szövegű keresés

BORKÓ KÁROLY
BORKÓ KÁROLY (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! A hegyek vajúdtak és egeret szültek - azt is milyet! Magam is, mint aki a parlagfű pollenjére allergiás vagyok, érdeklődéssel figyeltem a parlagfű-mentesítéssel kapcsolatos történéseket. Végre valami történik, gondoltam, bár itt is beigazolódott a régi igazság: ami rosszul kezdődik, az még rosszabbul végződik.
Parlamenti albizottság alakult - rég nem látott egyetértéssel - a védekezés törvényi hátterének számbavételére, a szükséges módosítások előkészítésére. A törvénymódosítást követően tárcaközi bizottság alakult a munka koordinálására. Emlékezhetünk a kormánynak ama lázas igyekezetére, amellyel a parlagfű irtásának pénzügyi fedezetét kereste. Jó ideig nem is találta, sok más ígéretéhez hasonlóan, majd ráakadt a polgárok személyi jövedelemadójának szabadon felhasználható egy százalékára. Ennek láthatjuk, hallhatjuk most a következményeit. “Irtó jó” dolgokat - látszólag. Kíváncsi lennék, hogy próbált-e már virágzó parlagfüvet kaszálni, gyomlálni, vegyszerezni az, aki ezeket a reklámokat most tétette adásba, rendelte el ezek sugárzását. Parlagfű-allergiás-e az illető, mert aki - ahogy a reklámok tanácsolják - most végzi ezt a munkát, majdnem biztos, hogy azzá válik.
A köz érdeke valóban az, hogy irtsuk a parlagfüvet, de időben, lehetőleg még a virágzás előtt. Kérdezem a miniszter urat, hogy ki a felelős a parlagfű elleni védekezésre felhívó reklámok briliáns, mondhatni, “irtó jó” időzítéséért. Az egyébként is forráshiányos, kivéreztetett egészségügyben honnan lesz arra pénz, kapacitás, hogy az önök elhibázott kampányának következtében megbetegedő ezreket, tízezreket gyógyítani tudják? Miniszter úr, ha már az egészségügyet rendbe tenni nem képesek (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), legalább a betegek számát ne szaporítsák!
Várom válaszát. (Taps a Fidesz padsoraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem