DR. CSILLAG ISTVÁN

Teljes szövegű keresés

DR. CSILLAG ISTVÁN
DR. CSILLAG ISTVÁN gazdasági és közlekedési miniszter: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Az utoljára föltett kérdésére ugyanazt tudom válaszolni, mint az előbb Tóth képviselő úrnak, nevezetesen, hogy eltökélt szándéka a kormánynak, hogy a különböző, költségvetésre szánt források felhasználásával ezt a kérdést meg fogja oldani, viszont én természetesen a tulajdonosokkal és nem az ügynökeikkel szeretnék tárgyalni.
Ami pedig azt a kérdést illeti, hogy milyen hosszban és mit építünk meg, mint valószínűleg ön szintén építkezett már, ha nem is autópályát, ennek van néhány apró előfeltétele. Az első, hogy rendelkezzen azokkal a területekkel, amire építi.
A második, hogy erre nézve rendelkezzen azokkal a kiviteli tervekkel, engedélyekkel, ami alapján ez megvalósítható. Végül pedig rendelkezzen azokkal a pénzösszegekkel, amiből ez megépül.
Egészen csodálkozva néztem körül, amikor megérkeztünk ehhez a tárcához, amikor is azt találtuk, hogy nincsenek a következő időszakra vonatkozóan előkészített projektek azon a közbeszerzésre kiírt öt projekten kívül, amit ki is tudtunk írni, hiszen sem tervek, sem telkek, sem engedélyek, sem különböző környezeti hatástanulmányok nem készültek el. Ezért a 420 kilométer autópályának a megépítését tudtuk csak vállalni, mert ehhez sikerül és szükséges mindazokat a telkeket, kiviteli engedélyeket és hatástanulmányokat elkészíteni, amiből az első sorozatot látta a Közbeszerzési Értesítőben, hogy elkészült, és ennek megfelelően haladunk tovább, hogy a 420 kilométert be is tudjuk fejezni ebben a ciklusban. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem