TÁLLAI ANDRÁS

Teljes szövegű keresés

TÁLLAI ANDRÁS
TÁLLAI ANDRÁS (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. Igyekszem betartani azt a saját magam által elmondott elvárást, hogy gyorsan zárjuk le ennek a törvénynek az általános vitáját, de újabb meg újabb támadások érik azokat az ellenzéki képviselőket, akik el merik mondani a véleményüket a parlamentben. Majd rá fogok térni arra is, hogy miért mondtam ezt.
Ami a szakmai dolgot illeti: az nem magyar sajátosság, hogy a kettős adózást kerüljük el. Ez így van az Európai Unió minden országában. Az viszont már magyar sajátosság ennek a törvénynek a kapcsán, hogy a kormány a beterjesztett törvényjavaslattal és az Országgyűlés az elfogadott törvénnyel hoz létre olyan helyzetet, hogy egyes magyar állampolgároknak kétszer kelljen adózni. Ne hozzuk ide a kettős adóztatás kérdését, hanem mondjuk azt, hogy az Országgyűlés, illetve a kormány hibája miatt néhány magyar állampolgár kétszer fizet adót. Nem kettős adóztatásról van itt szó, hanem teljesen másról, csak ez egy ügyes szó, el lehet vele terelni a lényegről a figyelmet.
Ami a hibák felsorolását illeti: volt ilyen, kétségtelenül minden kormánynál van ilyen. De önök csak addig jutottak el, hogy az elmúlt négy évben összesen három ilyen hiba volt, én pedig, ha jól számolom, csak most, kapásból három ilyen hibát tudnék mondani. Ezen a törvényen kívül volt az államháztartási törvénynek az a hibája, hogy beemelte az 5 százalékos költségvetési hiányt, amit még az az évi költségvetési javaslatban a miniszter úr azonnal módosíttatott is az Országgyűléssel - s még lehetne sorolni a példákat.
Ami pedig a tisztességtelen képviselőt illeti: Göndör képviselő úr, miért vagyok én tisztességtelen? Tessék már még egyszer elmondani! Azért, mert fel merek állni a parlamentben, és el merem mondani a véleményemet annak kapcsán, hogy itt a dolgok nem egészen mennek rendjén. Nem egészen egyértelmű az, és nem kell arra büszkének lenni, hogy havonta módosítjuk az adótörvényeket azért, mert az Országgyűlés ülésezési rendje erre most lehetőséget ad. Ezért vagyok én tisztességtelen? Én ilyet eddig semmilyen vita során nem mondtam soha, egyetlen képviselőnek sem.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem