TÁLLAI ANDRÁS

Teljes szövegű keresés

TÁLLAI ANDRÁS
TÁLLAI ANDRÁS (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. Bevallom őszintén, kicsit csodálkozom, mert jó lett volna akkor vitázni képviselőtársaimmal, amikor ez a törvényjavaslat a parlament előtt volt, különösen a részletes vitában, amikor a módosító javaslatokat kellett volna megindokolni, hogy miért és hogyan került az Országgyűlés elé, és mi abban a jó és mi nem. Ehelyett most arra büszkék, hogy elfogadtak egy törvényt, és annak most itt van a korrekciója, amely hat törvényt módosít, nem egyet; most itt kinyilvánítják, milyen büszkék arra, hogy rossz törvényt csináltak, és most ezt korrigálni kell.
Az önkritikus embereket, akik elismerik a hibájukat, őket tisztelni, becsülni kell. De azért, hogy tanuljanak is belőle, nehogy még büszkék is legyenek rá, hogy hibáztak, el kell mondani, nem olyan természetes dolog ez, hogy egy elfogadott törvény után hat törvényt kelljen módosítani, pláne akkor, amikor törvényi lehetőség van arra, hogy ezt nem is kell az Országgyűlés elé terjeszteni.
Nagyon sok érv elhangzott a felszólalásokban, a négy kétpercesben. Nyilván egy kétpercesben nem tudok erre reagálni, de azért még egyszer hangsúlyozom: az általános indoklása a törvénynek egy mondat, ami, úgy vélem, példátlan a magyar parlament történetében. De megértem a miniszter urat, ezt egyszerűen nem lehet többel indokolni, hogy miért szükséges ilyen törvényt megcsinálni, illetve az Országgyűlés elé terjeszteni.
Még egyszer mondom azt, hogy nem kellene büszkének lenni erre a törvényre. Ez a törvény megszületett úgy-ahogy, most már korrigálni kell, azért persze a felelősséget, a balhét, hogy így mondjam, el kell vinni. Szomorú dolog, hogy olyan törvényt sikeredett ennek a kormánynak megalkotnia, amelyet a több mint 800 ezer kis- és középvállalkozás közül mindössze csak 60 ezren vesznek igénybe, közülük is azok, akik Budapesten vagy Pest megyében élnek, és kizárólag szellemi tevékenységgel foglalkoznak. Tehát egy rétegadó lett az eva, és erre én, bevallom őszintén, nem lennék büszke, mert ezenkívül még nagyon sok vállalkozó van bajban az országban, és azoknak ez a törvény - és sajnos egyelőre más sem - nem segít. (Taps az ellenzéki padsorokból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem