SZABÓ LAJOS

Teljes szövegű keresés

SZABÓ LAJOS
SZABÓ LAJOS (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Azt hittem, hogy nem kerül sor erre a kétperces hozzászólásomra, mert tényleg a törvénytervezetről fogunk vitatkozni, de az utóbbi két hozzászólás elmondatja velem. Senki sem kérte a pénzügyminiszter urat, hogy büszke legyen arra, hogy módosítani kell a törvényeket, mint ahogy senki sem kérte az eddig működő kormányok képviselőit arra, hogy büszkék legyenek arra, hogy ezt meg kellett tenniük. Nem kellett büszkének lenni a társasági adó 1999. február 1-jei módosításakor, amikor az előző kormány a külföldi vállalkozók fióktelepéről szóló módosítást végrehajtotta; nem kellett büszkének lenni 2000. február 15-én, amikor a társaságiadó-törvénynek a szerencsejáték-szervezőkkel foglalkozó részét kellett módosítani; nem kellett büszkének lenni arra, amikor 1998-ban nem a novemberi törvénymódosítás, hanem a költségvetési törvény léptetett életbe több - nem akarom mind felsorolni, mert a két percbe nem fér bele - módosítást; s végképp nem kellett büszkének lenni arra, nem is várta ezt senki el, hogy 2000-ben a vámtörvény hozza helyre azt, hogy a pedagógiai szakértés 1999 novemberében nem szerepelt a tárgyi adómentes körben.
Senki nem kérte, hogy ezekre bárki is büszke legyen. Tudomásul lett véve, hogy valamilyen hiba elkövetésre került, amit ki kellett javítani. Most sincs másról szó! S ha tényleg arról van szó, hogy mit lehet még ezeken módosítani, javítani, azt hiszem, erről lehet értelmes vitát folytatni, de arról, hogy 1990-től melyik kormány mikor módosította utólag a törvényeket, nincs értelme tovább vitatkoznunk.
Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormánypárti oldalon.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem