PETTKÓ ANDRÁS

Teljes szövegű keresés

PETTKÓ ANDRÁS
PETTKÓ ANDRÁS (MDF): Köszönöm a szót. Tállai András után örülök, hogy most kaptam lehetőséget a szólásra. Szeretném a tisztelt pénzügyminiszter úrnak a figyelmét fölhívni, hogy a beterjesztett 6. § teljesen rossz, hiszen 2001-ben 1 millió 50 ezer forint volt a jóváírható legmagasabb szám, míg 2002-ben 1 millió 200 ezer forint. Tehát a 6. §-ban benyújtott módosító indítvány ismét szakmailag nulla, nem felel meg a hatályos törvényeknek.
És még egy pontra szeretnék rávilágítani a vitában: itt több képviselőtársam azt mondta, hogy a kormány a minimálbért tette adómentessé. Nohát, kérem szépen, ez nem igaz, mert ha a minimálbért tette volna adómentessé, akkor tizenkettőször 50 ezer, vagyis 600 ezer forinttól kellene leesni az adógörbének; a kormány 1 millió 200 ezer forintig biztosította az elfogadott módosítás alapján a havi 3 ezer forintról 9 ezer forintra való emelést. Persze, ez nem probléma, de így nemcsak a minimálbéren élők jártak jobban, hanem az 1 millió 200 ezer forintig keresők is.
Köszönöm szépen a szót.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem