KELLER LÁSZLÓ

Teljes szövegű keresés

KELLER LÁSZLÓ
KELLER LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Ház! Én, megmondom őszintén, sajnálom, hogy Tállai képviselő úr ilyen indulatosra vette a hozzászólását. Örömét kellett volna kifejezni a tekintetben, hogy itt egy nagyon gyors korrekcióra sor kerül.
(10.10)
Annál is inkább örülni kellett volna neki, mert van tapasztalata abban, hogy sajnálatos módon az adótörvényeket év elején - többnyire kisebb mértékben - bizonyos korrekció alá szoktuk venni. Hogy esetleg az emlékezetét Tállai képviselő úrnak felfrissítsük: '99 februárjában is ez történt, képviselő úr, és 2000-ben is. A dolognak az a pikantériája, hogy 2000-ben a vámtörvénnyel az áfatörvényt korrigáltuk, csak hogy emlékezzen képviselő úr arra. Tehát egyáltalán nem példa nélküli az, hogy most az Országgyűlés az adótörvények csekély módosításával foglalkozik.
Azt sem lehet elmondani, hogy nincs önkritikája a kormánypártok képviselőinek, hiszen maguk az ellenzéki képviselők idéztek bennünket a költségvetési bizottságban elhangzottak alapján. Azt gondolom, teljesen rendjénvaló az, hogy így év elején - figyelemmel arra, hogy kedvezőbb legyen az adózókra az adótörvény hatálya - bizonyos korrekciókat végrehajtunk.
Egy volt pénzügyminisztériumi politikai államtitkárnak, úgy gondolom, sokkal nagyobb toleranciával, megértéssel kellene viseltetni, mint ahogy tette Tállai képviselő úr. És azt remélem, hogy mivel az adózók számára kedvezőbb képet fog festeni ez a módosítás, maga Tállai képviselő úr is áldását adja majd ehhez a törvénymódosításhoz, és ebben a reményben zárul le ma az általános vita. Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem