GÖNDÖR ISTVÁN

Teljes szövegű keresés

GÖNDÖR ISTVÁN
GÖNDÖR ISTVÁN (MSZP): Tisztelt Elnök Úr! Köszönöm szépen a szót. Képviselőtársaim! Szóval, én csodáltam eddig is Tállai képviselő úr mutatványait. (Derültség.) Én most is azt gondolom, hogy amit az adótörvények kapcsán itt előadott, azért ez egy érdekes teljesítmény. Szóval, komikus. (Babák Mihály: Logikus!)
Képviselő Úr! Én azt elfogadom, hogy ön egyfolytában fanyalog az eván, ezt megtette korábban is, megteszi most is. (Babák Mihály közbeszólása.) A puding próbája az evés, képviselő urak, majd kiderül menet közben az (Közbeszólások a Fidesz soraiból.), hogy az élet sokkal tarkább, mint azt egy törvényben meg lehet fogalmazni, ezt eddig is tudtuk, ez ezután is így lesz.
És az, hogy kiderül menet közben, hogy egyes tételeket ki kell igazítani, én azt gondolom, ez teljesen természetes. Ahogy ezt Tóth képviselő úr elmondta a költségvetési bizottság kisebbségi véleményében, én azt gondolom, és itt vitatkozom Tállai képviselő úrral, képviselő úr, a kiszámíthatóságba az is beletartozik, hogy amikor elmondjuk egy törvénynél a szándékunkat, és ha kiderül, hogy az írott szöveget félre lehet érteni, azt esetleg a gyakorlatban másképp akarják alkalmazni, akkor ezt a lehető legrövidebb időn belül kiigazítjuk. Ez is kiszámíthatóság, mert erre az adóalanyok joggal mondhatják azt, hogy igen, a nagy többség ezt így értelmezte, és ezt tényleg így kell értelmezni, ezt így kell végrehajtani.
A befejező gondolatom, mert az idő kevés: igen, lehetett volna ezt a törvényjavaslatot a Házszabálytól eltérő módon is tárgyalni, és akkor már a tegnapi napon arról is dönthettünk volna, hogy ma ki is lehet hirdetni. Így meg az útvesztőn végig kell hogy menjen, tehát tényleg erőfeszítések kellenek ahhoz (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), hogy ezt határidőre elfogadjuk.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem