DOMOKOS LÁSZLÓ

Teljes szövegű keresés

DOMOKOS LÁSZLÓ
DOMOKOS LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Az adótörvények módosítása kapcsán csendesen elhangzott, hogy itt van egy, az illetékekkel kapcsolatos módosító javaslat is, amely végképp nem azzal magyarázható, hogy ez a vállalkozási adóval kapcsolatos probléma lenne, hanem valószínűleg arra jöttek rá a képviselőtársak, illetve a pénzügyminiszter úr, hogy súlyosan megemelték az illetékeket mind az örökösök által fizetendő, mind egyéb illetékek tekintetében. Nem szabad elfelejteni, hogy ez komoly többletterhet jelent ma az örökösök számára is. Ez a probléma nem került volna elő akkor, ha januártól nem emelkedtek volna nagyon súlyos mértékben az illetékek. Az más kérdés, hogy szakmailag nyugodtan nevezhetjük hibásnak, sőt antihumánusnak, hogy gyakorlatilag utólag próbálta átsorolni az érintetteket egy magasabb adókulcsba. Ez mindentől függetlenül súlyos hiba volt.
Azt gondolom, az illetékkérdéshez fontos hozzátenni, hogy ezerszeres problémát okozott a kormány a jelentős növeléssel, amellyel tulajdonképpen az állami bevételek növelését célozta meg. Most pedig egy kicsi-pici részben annak a helyrehozatalára tesz javaslatot, amit már korábban rendbe kellett volna tenni. Jellemző az, hogy csinálok egy nagyobb bajt, utána csinálok egy kisebb kompenzációt és arra büszke vagyok. Ez nagyon sok képviselő részéről el is hangzott. Ha a pénzügyminiszter úr figyelt volna, és figyelne most, akkor inkább bocsánatot kért volna. Igaz, hogy az MSZP képviselői közül ezt többen megtették, de a kormány részéről ez még nem hangzott el.
Köszönöm a figyelmet. (Taps az ellenzéki oldalon.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem