SZALAY GÁBOR

Teljes szövegű keresés

SZALAY GÁBOR
SZALAY GÁBOR gazdasági és közlekedési minisztériumi államtitkár: Tisztelt Képviselő Asszony! Ha tömören akarnék válaszolni, első kérdésére azt mondhatnám, hogy Rákoshegy felett a repülőforgalom korlátozható. Ez a korlátozás a lakóterület légi járművek okozta zaj elleni védelme érdekében megtörtént, amikor is az ön által említett nyolcvanas évek közepi szigorú repülési útvonal-szabályozás érvénybe lépett. A szabályozás alapját képező légiforgalmi korlátozás a mai napig érvényben van, és a Ferihegyi repülőtér futópályáját Rákoshegy felől csak rendkívül kivételes esetekben, külön engedéllyel használhatják a légi járművek.
Az ön által említett 17/1984. számú közlekedési miniszteri rendeletet a jogalkotók egyébként teljes egészében beépítették a 176/1997. számú kormányrendeletbe. A korábbi miniszteri rendelet végrehajtására kiadott 11/1984-es közlekedési miniszteri utasítás korlátozásai valóban nem emelkedtek jogszabályi szintre, de azokat mind a HungaroControll belső szabályzatában, mind pedig a repülésekre vonatkozó előírásokban megtalálhatja bárki, aki utánanéz.
Szükségesnek tartom annak hangsúlyozását, hogy a 176/1997. számú kormányrendelet a korlátozásokat és tiltásokat egyébként nem helyezte hatályon kívül. A zajérzékeny területek védelmét szolgáló intézkedéseket továbbra is alkalmazzák, legalábbis a mi tájékoztatásunk erről szól.
Biztosítani szeretném a képviselő asszonyt, hogy környezetvédelmi intézkedéseinkkel megpróbálunk (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) a továbbiakban is arra törekedni, hogy a nemzetközi repülőterünk forgalma kisebb mértékben zavarja a környező lakóterületeken élőket.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem