DEVÁNSZKINÉ DR. MOLNÁR KATALIN

Teljes szövegű keresés

DEVÁNSZKINÉ DR. MOLNÁR KATALIN
DEVÁNSZKINÉ DR. MOLNÁR KATALIN (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Politikai Államtitkár Úr! Sok esetben feltett kérdést szeretnék önnek ismét tolmácsolni Rákoshegyről, a választókerületem egyik önálló városrészéből.
A rákoshegyiek akkor, amikor még a XIX. század végén benépesítették ezt a területet, nem gondolhatták azt, hogy önálló községük az urbanizáció áldozata lesz. Utána felépült a repülőtér, majd egyre-másra nyíltak az újabb vonalak, és sok vita folyt arról, hogy vajon lehet-e mellette élni, lehet-e ott egyáltalán építkezni.
Egy vonatkozásban szeretném most önt megkérdezni, ez a vonatkozás pedig nem más, mint az, hogy a nyolcvanas években egy igen szigorú repülőforgalmi szabályozás lépett életbe, ami megnyugtató volt az akkor ott élőknek. Sajnálatos módon - bár biztos nagyon bölcs döntés volt - '97-ben hatályon kívül helyezték azt a két jogszabályt, ami nagyon komolyan behatárolta a le- és felszállásokat. Azóta egyre nagyobb a forgalom, egyre többször olyan zajártalomnak vannak kitéve az ott lakók, ami szinte már elviselhetetlen.
A minisztérium ugyan már többször válaszolt ezekre a feltett kérdésekre, de ezek a válaszok sem engem, sem a választókerületem polgárait nem győzték meg; nem győzték meg, mert ismerjük azokat a szabályokat, hogy Nyugaton, bizony, van olyan, hogy éjszakai forgalmi korlátozás, ismereteim szerint ezt Magyarországon is alkalmazni kell, és ismereteink szerint mód van arra, hogy megoldják a szinte a ház tetejét súroló le- és felszálló gépek időszakonkénti felszállásának a korlátozását.
Tisztelettel kérem, adjanak nekünk választ, hogy van-e erre lehetőség, milyen módon és mikorra várható ez a jogszabályi változás. Várom megtisztelő válaszát. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem