KOVÁCS KÁLMÁN

Teljes szövegű keresés

KOVÁCS KÁLMÁN
KOVÁCS KÁLMÁN informatikai és hírközlési miniszter: Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Úr! Azt gondolom, ahol nincs, ott nem kell keresni (Közbeszólások az ellenzéki padsorokból.), és az ilyen gondolatok nem nagyon viszik előre ezt a történetet. Ön is bizonyára tudja, hogy 16 880 pályázat érkezett, és mindössze 6 ezer pályázónak tudtunk számítógépet adni. Az az aránytalanság, ami Vas megyében kialakult - szerencsére nem egészen azokkal a számokkal, hozzá szeretném tenni -, hogy 76 település nyert, és nagy szerencse, hogy mindössze ötnek van pártpolitikai vagy pártpolitikus vezetése (Dr. Gyimesi József: Vas megyéről beszélj!), így aztán nem kell a többi, 71 Vas megyei település összes pártvonatkozását megemlíteni.
Szeretném a következőt elmondani. Ön azért mutat ilyen számokat, vagy tud itt most felhozni, mert éppen Vas megyében a közművelődési dolgozók és közgyűjteményi dolgozók természetesen a megyei jogú városban és a kiemelt városban, településen vannak, ezért ott lényegesen nagyobb számú győztes volt, adott esetben Szombathelyen, hiszen ez torzítja ezt a számot 96 nyertessel. De ha Hajdú-Bihar megyét említette volna, akkor Debrecen városa vitte el az összes pályázati lehetőség mintegy 75 százalékát, mert hiszen sajnálatos módon a közgyűjtemények, múzeumok, levéltárak, megyei kulturális létesítmények a megyeszékhelyen vannak. Ez egy adottság, amit mi kénytelenek voltunk a pályázatban figyelembe venni, és nem tudtunk korrigálni.
Ami a fogyatékos gyermekeket, az oktatókat és a hátrányos helyzetet illeti, minden programunkkal arra törekszünk, hogy az őket oktatók minél szélesebb körben jussanak eszközhöz, tovább fogjuk vinni ezt a programot, újra meghirdetjük a fogyatékosokat oktatók, nevelők, tanítók, gondozók számára a pályázat lehetőségét, és ilyen módon azok, akik most a létszámhiány miatt (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) vagy a kerethiány miatt nem jutottak ilyen eszközhöz, hozzá fognak jutni.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem