BALLA GYÖRGY

Teljes szövegű keresés

BALLA GYÖRGY
BALLA GYÖRGY (Fidesz): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Azt hiszem, lassan abba a fázisba kezdünk jutni, hogy ha valamit, ami nem igaz, nagyon sokszor hallunk, előbb-utóbb el is fogjuk hinni. Legutoljára éppen Podolák képviselő úr mondotta, hogy az árszabályozás kérdésköre nincs benne a törvényben, miért erről beszél az ellenzék. Nos, tisztelt képviselő úr, fel kell ütni a törvényt a 26. oldalon, és ott mindjárt a VI. fejezet - nagybetűvel - ”Az ármegállapítás” címet viseli. Tehát igenis van szó az ármegállapítás kérdéséről.
Szó van arról, hogy milyen felhatalmazást ad a miniszternek, milyen keretek között szabályozhatja a miniszter az árat, így azt gondolom, teljesen jogos, ha a parlamenti képviselők akármelyik oldalon bizony foglalkoznak azzal a kérdéssel, amely tízmillió magyar állampolgárt érint. Én belátom, hogy nem kényelmes dolog a 12 százalékos áremelésről beszélni, de mégiscsak a törvény része, úgyhogy azt gondolom, mégiscsak foglalkozni kell ezzel is.
(18.50)
Nos, a másik dolog, amire szeretnék reagálni, merthogy képviselőtársamnak hiányérzete volt: a Fidesz-Magyar Polgári Párt képviselőcsoportja módosító javaslatait rendben leadta, a részletes vitában természetesen ismertetni fogjuk ezeket. Azt gondolom, jó néhány olyan javaslat szerepel közöttük, ami egyébként kormányoldalról is támogatható, kifejezetten a piacnyitás szabályozásának kérdéseivel foglalkozik, egyáltalán nem biztos, hogy az önök szándékaival ellentétes. Azt szeretném kérni a kormánytól és a kormánypárti képviselőktől, hogy ezeket a módosító javaslatokat kellő alapossággal próbálják áttanulmányozni, és talán most az egyszer próbáljunk meg ne az alapján mérlegelni, hogy kormányoldalról vagy ellenzéki oldalról érkeztek, hanem azon szempont szerint, hogy jók vagy kevésbé jók, hiszen tényleg 10 millió magyar állampolgárt érint ez a törvény közvetlenül.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem