DR. BÓKA ISTVÁN

Teljes szövegű keresés

DR. BÓKA ISTVÁN
DR. BÓKA ISTVÁN (Fidesz): Tisztelt Miniszter Asszony! A múlt héten közel háromszáz polgármester, pártállásra tekintet nélkül, írt a miniszterelnöknek egy nyílt levelet. Ebben aggodalmukat fogalmazzák meg a szocialista kormány intézkedéseivel kapcsolatosan. Idézem: “Mert önnek tudnia kell, hogy veszélyes az az önkormányzati politika, amit az ön kormánya folytat. Veszélyes, mert a 2003-as költségvetés falvak és városok százait sodorja az ellehetetlenülés felé. Köztisztviselők és közalkalmazottak, köztük kiváltképpen pedagógusok ezrei kerülhetnek az utcára ahelyett, hogy az ön által személyesen megígért magasabb bérért dolgozhatnának.”
Ma már egyértelmű, hogy a szocialista kormány 2003-as költségvetése súlyos helyzetbe sodorja Magyarország önkormányzatait. Az európai uniós csatlakozás előtti utolsó év az önkormányzatok számára nem a megerősödést, a felkészülést jelenti, hanem a verejtékes küzdelmet a pénzügyi katasztrófa elkerüléséért. A szocialisták költségvetése nem tartalmazza azt a 100 milliárd forintot, amelyet a választási kampányban szabadon felhasználható forrásként ígértek az önkormányzatoknak. A szocialisták költségvetése nem tartalmazza azt a pénzt, amelyet önök a közalkalmazotti bérfejlesztésre ígértek meg. A szocialisták költségvetése az önkormányzatok növekvő dologi kiadásaira egyetlen fillért sem biztosít.
A szocialisták tehát nem több pénzt adnak az önkormányzatoknak, hanem a csőd szélére sodorják őket. Miért gondolják azt, hogy a hangzatos ígéreteik ellensúlyozzák a pénztelenséget? Miért gondolják azt, hogy a szükséges pénz biztosítása nélkül meg tudják állítani az önkormányzatok csődjét? Miért gondolják azt, hogy szavaiknak lesz hitele azok előtt a tanárok, óvónők, közalkalmazottak előtt, akik a szocialisták politizálása miatt kerülnek majd az utcára? Miért hiszik azt, hogy az önkormányzatokra terhelhetik a felelősséget az elbocsátások miatt?
(16.00)
Támogatják-e azt a fideszes módosító javaslatot, amellyel segíteni lehetne az önkormányzatok forráshiányán? Kap-e végre választ az a több száz polgármester, akik több mint háromezer polgármester képviseletében írtak nyílt levelet?
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem