ÉKES JÓZSEF

Teljes szövegű keresés

ÉKES JÓZSEF
ÉKES JÓZSEF (MDF): Nagyon köszönöm a szót, elnök úr. Kárpáti Zsuzsa képviselő asszony hozzászólása késztet engem is a hozzászólásra, és amit előzőleg Horváth János képviselőtársunk is elmondott.
Közpénznek számít-e az, hogy az Állami Számvevőszék alelnökei még nincsenek nevesítve? Közpénznek számít-e az, hogy az Állami Számvevőszék számára a források nincsenek oly mértékben biztosítva, mint ahogy kellene? Hiszen ha kevesebb forrás áll rendelkezésre, kevesebb szakértő áll rendelkezésre, kevesebb munkát tudnak végezni, adott esetben az üvegzsebtörvény által meghatározott feltételek végrehajtása szempontjából. Közpénznek számít-e az - hiszen az Unióhoz csatlakozunk hamarosan -, hogy minden egyes kormányváltás alkalmával nemcsak az államtitkári szintig, hanem adott esetben sokkal mélyebben kerülnek leváltásra szakértők, személyek? Az is közpénznek számít. Tehát valamilyen olyan rendszert kellene valóban kialakítanunk, amely ezeknek a kritériumoknak maximálisan megfelel.
Nem véletlenül hangoztatta Dávid Ibolya is nagyon sok alkalommal a nemzeti minimum kérdését. Ezekben kellene a parlamenti pártoknak úgy állást foglalni, hogy valóban ezek a tendenciák ne ismétlődjenek meg állandó jelleggel, adott esetben minden egyes kormányváltás időszaka után, hiszen a szakemberekre, a szakértőkre maximálisan szüksége van ennek az országnak, és nem szabad elfecsérelni, eltékozolni őket. Ez is közpénznek számít.
Közpénznek számít az is, amit Lezsák Sándor képviselőtársam elmondott: míg az önkormányzatok addig költségvetést el sem fogadtathatnak, míg a saját vagyonleltárukat el nem készítik, ez ugyanúgy vonatkozik az államra, és ugyanúgy vonatkozik a parlamentre is. Ebben is már hosszú évek óta tartós törvénysértés van. Tehát ezeket kellene igenis szorgalmazni, és valóban, az Állami Számvevőszék számára is a forrásokat és a személyi feltételeket maximálisan biztosítani.
Köszönöm a figyelmüket. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem