DR. PAP JÁNOS

Teljes szövegű keresés

DR. PAP JÁNOS
DR. PAP JÁNOS (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Képviselő úr azt mondja, hogy van a mentesített ártér, és van a nyílt ártér. Lehet, hogy úgy tűnik, most olyan dolgokon lovagolunk, ami igazából nem tartozik ide. Hadd mondjam el önöknek: ami nincs benne a törvényben vagy nem úgy van benne, arra később lehet hivatkozni, hogy egy adott támogatásba vagy egy adott besorolásba bekerüljön.
Igen tisztelt képviselőtársam, ha itt tartunk, akkor okosítsuk egymást, hiszen azért vagyunk a parlamentben, nem feltétlenül kell tudni mindenkinek mindent. Mondja már meg nekem, legyen olyan kedves, hogy mit kezd a vízügyi szakma a mentett oldallal, és mi a hullámtér és a nyílt ártér között a különbség! Tudja, az a szomorú, hogy ezt nem kettőnknek kell itt eldönteni, mert ön sem vízügyes szakember meg én sem. Mondjuk, a Szigetközben én a két fogalommal úgy találkozom, hogy hullámtér és mentett oldal. No, ebben a törvényjavaslatban ez így fordul elő együtt, hogy hullámtér és nyílt ártér, vagyis az ön értelmezésében a hullámtér és a nyílt ártér más, mert akkor oda kellett volna tenni, hogy hullámtér vagy más néven nyílt ártér, de itt fölsorolás van kettő, tehát még csak nem is ez következik belőle. Amikor én azt mondtam, hogy van nyílt ártér, akkor van zárt is, akkor ne tegyük oda, hogy nyílt, hanem mondjuk azt, hogy ártér vagy hullámtér, zárójelbe is akár, elválasztva, és mondjuk azt, hogy mentett oldal - egyébként nem mentesített oldal, hanem mentett oldal.
De tudja, képviselő úr, mi a legegyszerűbb? Minden törvénynél, és ezt megmondom önnek őszintén, úgy kell törvényt előkészíteni, bárki legyen kormányon, hogy a törvényhez tartozó fogalmak egyértelműen meghatározásra kerüljenek. Olyan fogalmak vannak benne a törvényben főcímként is, amiről ön is mást gondol meg én is. Olvassa el - egyébként egy módosító indítvány is beérkezett -, a csúszásveszélyes területet meg a széleróziót egy helyre viszik, a kettőnek nincs köze egymáshoz, az egyik a víz hatására alakul ki, a másik a szélre. Fogalmuk sincs az embereknek, magának a képviselőnek sem, hogy miről szól, mert nem magyarázzák meg a fogalmat. Nem elég, hogy itt egymásnak elmondjuk, hogy mi hogyan gondoljuk, ennek van egy egzakt meghatározása. No, annak kellene itt szerepelnie a törvényben úgy, ahogy nem szerepel itt.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem