TÓTH ISTVÁN

Teljes szövegű keresés

TÓTH ISTVÁN
TÓTH ISTVÁN (Fidesz): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Asszony! A választások során önök azt mondták, hogy az eddigieknél jobban fogják támogatni az egészséges környezet kialakítását. Önök azt mondták, hogy több pénzt fognak adni az önkormányzatoknak, önök azt mondták, hogy munkahelyeket fognak létesíteni. És mi történt a hatalomra jutásuk után? A környezetvédelem ügye mélyrepülésben van, a szakmai szervezeti káoszban elvész a kiemelt jelentőségű feladatok végrehajtásának lehetősége, csökken a tárca költségvetése, kevesebb pénz jut a gátépítésre, a környezetvédelmi, természetvédelmi feladatok elvégzésére.
(15.10)
Ugyanakkor a már tudott 64 millió forintos, baráti cégnek juttatott szervezeti átvilágítási megbízás mellett a környezetvédelmi alap célfeladat előző éves igénybevételének teljes elemzésére is kapott egy másik baráti cég több tíz millió forintos megbízást, szintén tárgyalásos meghívási alapon. Bizonyára azért titkos ez a megbízás is, mert a bevont cégnek sem jogosultsága, sem gyakorlata nincs erre a munkára. A szakmaisággal nem fertőzött cég kimentése az ön megnyilvánulásából inkább a tyúknak a harangöntési tudását idézi (Derültség a Fidesz soraiban.), és ezzel a hozzáállással ön nem körözi le a sánta kutyát sem. (Derültség.) Több hónapi tipródás után sem készült szakmailag megalapozott, helytálló jelentés. Ez lelassította, sőt ellehetetlenítette a KAC működését, a pályázati pénzek hozzáférhetőségét. Mindennek eredménye, hogy mind a mai napig nincs érvényes pályázati kiírás, az önkormányzatok nem tudnak fejlesztési terveik megvalósításába fogni.
Tisztelt Miniszter Asszony! Hogyan néznek önök a vidéken élők szemébe a megszűnő környezetvédelmi beruházások miatt? Miért gátolják a pályázni szándékozókat az európai uniós csatlakozási felkészülési szakaszban? Vállalja-e annak a felelősségét, hogy a fejlesztések elmaradása miatt további munkahelyek ezrei szűnhetnek meg? Ezért kérdezzük öntől, szándékosan akadályoznak-e meg számos, jelentős előkészítést igénylő önkormányzati beruházást.
Várjuk a megtisztelő válaszát. (Taps a Fidesz és az MDF soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem