SZALAY GÁBOR

Teljes szövegű keresés

SZALAY GÁBOR
SZALAY GÁBOR gazdasági és közlekedési minisztériumi államtitkár: Tisztelt Képviselő Úr! Nem véletlen, hogy a magyar vállalkozók körében, kicsik és nagyok körében egyaránt népszerű és nagy népszerűségre fog a következő időben szert tenni ez a hitelprogram, hiszen ez versenyképességüket növeli, a beruházásokat jelentősen emeli. Kiemelném, hogy a vállalkozások teljes köre részt vehet a hitelprogram pályázataiban, kivéve az agráriumot, a mezőgazdaságot, de számára más lehetőségek nyílnak.
Kiemelném, hogy hosszú lejáratú, 4-15 évre szóló hitelezésről van szó. Kiemelném, hogy 10 milliótól 1,5 milliárdos összegig pályázható a hitel, valamint azt, hogy csak 25-től 50 százalékig terjed a hitel önrésze. A kicsiknél, tehát a mikro-, kis- és közepes vállalkozásoknál pedig az önrész csak 25 százalék, és a kamattámogatás révén 20 százalékos kamatkedvezményt kapnak. Az ő részükre 10-től 150 millió forintig terjed a lehívható hitel nagysága. Így azután valóban bízunk abban, hogy jelentős pezsdüléshez fog vezetni a magyar gazdaságban ez az Európa-terves, 150 milliárdra meghirdetett hitelprogram. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem