SZALAY GÁBOR

Teljes szövegű keresés

SZALAY GÁBOR
SZALAY GÁBOR gazdasági és közlekedési minisztériumi államtitkár: Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Parlament! Valóban, a február 11-én meghirdetett Európa-terv szerinti 150 milliárd forintos hitellehetőség alig három héttel a meghirdetést követően, március 3-án már beindult. Március 3-ától a projektet menedzselő Magyar Fejlesztési Banknál és a hitelprogramhoz már az első naptól csatlakozó Konzumbanknál pályázatokat lehet beadni. Az érdeklődés óriási, sok száz érdeklődés futott be eddig, és többen már beadták a pályázatukat is. Ezért aztán elmondható, hogy már áprilisban lesznek olyan magyar vállalkozók, akik ennek köszönhetően megkezdhetik fejleszteni vállalkozásukat.
Kérdésére válaszolva azt tudom mondani, hogy eddig 18 kereskedelmi bank jelezte érdeklődését, és a holnapi napig bezárólag fogják ezek a kereskedelmi bankok megadni végleges válaszukat, de az valószínűsíthető, hogy az eredetileg 150 milliárd forintra megcélzott hitelkeret épp az érdeklődés intenzivitása folytán akár 250 milliárd forintra is felnőhet. Ezért azután az az eredeti elképzelés, hogy a 150 milliárdos hitelkeret mintegy 300 milliárdnyi tőkét hoz mozgásba, ennyi vállalkozást, ennyi beruházást tesz lehetővé, akár a 300 milliárdról 500 milliárdra is felnőhet.
A hitelprogram március végétől azután a kereskedelmi bankok fiókjaiban is elérhető lesz, illetve a pályázatok oda is benyújthatók lesznek. A hitelprogramon belül kifejezetten a mikro- és kisvállalkozások részére 40 milliárd forintos hitelkeret összegig a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium kamattámogatást nyújt a mindenkor érvényes jegybanki kamat 20 százalékának erejéig.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem