GLATTFELDER BÉLA

Teljes szövegű keresés

GLATTFELDER BÉLA
GLATTFELDER BÉLA (Fidesz): Köszönöm szépen. Tisztelt Ház! Az elmúlt napokban rég nem látott zűrzavar alakult ki a sertéspiacon. A szakmai szervezetek szerint a felvásárlási árak az önköltséget sem fedezik, a felvásárlók viszont még ezt is sokallják. Egyesek szerint kettős árrendszer alakult ki.
A gazdák érdek-képviseleti szervei azzal vádolják önt - nyilván teljesen alaptalanul -, hogy az előttük tett személyes ígéretét megszegte, hiszen azt ígérte, hogy a 3 ezer forintos termelési dotáció januárig visszamenőleges hatállyal fog járni. De mivel aztán kiderült, hogy ez csak a gépírónő hibájából került a rendeletbe, utólag ezt a pénzt mégsem kapják meg, és a rendeletet is módosították. A gazdák szerint viszont a kétségkívül a gépírónőnek felróható hiba nekik 500 millió forintjukba került. Ráadásul az elmúlt napokban több feldolgozó leállította a hízók felvásárlását.
A sajtó jó része persze mindezt az EU rovására írja, mondván, hogy az ottani alacsony árak befolyásolják károsan a hazai piacot. Mindez persze egyáltalán nem nyugtatja meg például azt a Sárbogárd környéki gazdálkodót, aki a napokban hívott fel, elmondva, hogy 1200 darab hízóját nem veszik át a felvásárlók, vélhetőleg március 18-áig erre semmilyen reménye nincs, és már így is egymillió forint körüli kárt kellett elkönyvelnie. Azt kérte, kérdezzem meg öntől, miniszter úr, hogy ez a káosz, ami kialakult, vajon előképe-e az EU-tagság után várható káosznak; miben bízhatnak a magyar sertéstartók; megtérítik-e nekik azt a kárt, amit a gépírónő hibája okozott; és ki az úr a házban, mármint a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztériumban: ön vagy a gépírónő?
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem