DR. KÖKÉNY MIHÁLY

Teljes szövegű keresés

DR. KÖKÉNY MIHÁLY
DR. KÖKÉNY MIHÁLY egészségügyi, szociális és családügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! Az információ, amit megosztott a tisztelt Országgyűléssel, csak részben pontos, mert miután a személyi jövedelemadó törvény nyugdíjakra vonatkozó adózási szabályai változtak, ezért a Nyugdíjfolyósító Igazgatóságnak a tárgyévben kifizetett nyugdíj éves összesítését tartalmazó igazolást nem volt szükséges kiadnia.
A Nyugdíjfolyósító Igazgatóság azonban mindezek ellenére 2003 januárjában a korábbi időszaktól eltérően, és annak ellenére, hogy erre nincs jogszabályi kötelezettsége, az ellátásban részesülőket tájékoztatta a 2003. január 1-jétől esedékes nyugdíjemelés, a 2002. december hónapban utalt ellátásnemek, a 2003. január hónaptól folyósításra kerülő, emelt ellátások összegéről, valamint a kiutalásra került ellátásokat érintő adatokról, például, hogy terheli-e és milyen összegű levonás ezt az ellátást. Ugyanis ezek azok az információk, amelyek a nyugdíjasok számára valóban fontos információk.
(15.50)
Az természetes, hogy ha bármely ellátásban részesülő konkrét igénnyel fordul a Nyugdíjfolyósító Igazgatósághoz, amelyben egyéves göngyölített összeg kimutatását kéri, akkor az igazgatóság ilyen igazolást kiad. Teszi ezt annak ellenére, hogy a nem nyugdíj célú évesített adatokat tartalmazó igazolásokat csak az ellátásban részesülők szűk köre igényli. Mindazonáltal fel fogom kérni az Országos Nyugdíj-biztosítási Főigazgatóság főigazgatóját, hogy intézkedjék ezen adatok általánosan egységes és intézményes kiadásáról, legalábbis ott és abban a körben, ahol ez bizonyos egyéb ellátások igénylésénél szükséges.
Tehát azt tudom önnek mondani: meg fogom vizsgáltatni azt, hogy ebben a konkrét fogyatékossági támogatásigénylési körben milyen segítséget fogunk tudni adni. Köszönöm.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem