GÖRGEY GÁBOR

Teljes szövegű keresés

GÖRGEY GÁBOR
GÖRGEY GÁBOR, a nemzeti kulturális örökség minisztere: Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Megvizsgáltam a kérdését, és az alábbi megállapításokra jutottam.
A gödöllői kastély korábbi ügyvezetőjét valóban leváltották, mert a munkaszerződése 1999. szeptember 30-án járt volna le, ám az ügyvezető megbízatását a közgyűlés már 1999. július 14-én megszüntette. Nem nagy a különbség, de azért az időbeli tény az tény. A döntésben Gödöllő város önkormányzatát tudomásom szerint ön képviselte. A kastély adósságai bírósági határozatok megállapítása szerint 1998 után keletkeztek, az adósságok alapját a beruházás leállítását elrendelő 1999. májusi taggyűlési határozat jelentette. Azt elismerem, hogy ez elég zavaros ügy, itt valóban lehet vitatkozni a dátumokról.
Ezt megerősíti a kht. új vezetőinek '99. június 21-én kelt levele, melyben nyilatkoztak, hogy a társaság nem kíván a Környezetvédelmi Minisztériummal megkötött szerződésnek eleget tenni, ezért indult a bírósági eljárás, amely a kht.-t mind első, mind második fokon több száz millió forintos támogatás visszafizetésére kötelezte.
Tisztelt Képviselő Úr! Közös felelősségünk, mint már múltkor is elmondtam, a gödöllői kastély sorsa, teljesen függetlenül attól, hogy a parlament melyik oldalán ülünk. Én konszenzust szeretnék, és főként azt szeretném, ha a Grassalkovich-kastély teljes pompájában működőképesen létezne. A konszenzus jeleként, hogy a személyi ellentétek lehetőségeit is kizárjam a jövőben, ezennel felajánlom, hogy a tárca képviselőjét leváltom, és mást nevezek ki a kht.-hoz.
Köszönöm szépen. (Taps az MDF padsoraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem