ELNÖK (Mandur László)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (Mandur László)
ELNÖK (Mandur László): Köszönöm szépen. (Zaj.) Mivel ügyrendi javaslatról van szó (Az elnök csenget.), így minden képviselőcsoportnak lehetőséget biztosítok arra, hogy kettő percben hozzászóljon. Kérem, gombnyomással jelezzék, amennyiben felszólalási igényük van. Úgy látom, hogy nincs, akkor a javaslatról az Országgyűlés határoz.
Ha jól értem, a javaslat az volt, hogy ebben a kérdésben most ne hozzunk határozatot, ne szavazzunk. Aki ezzel a javaslattal egyetért, kérem, hogy szavazzon. (Szavazás.)
Kimondom az eredményt: a Rogán Antal által előterjesztett ügyrendi javaslatot az Országgyűlés 123 igen, 200 nem és 2 tartózkodás mellett nem fogadta el. (A Fidesz képviselőcsoportjának tagjai, néhány képviselő kivételével, elhagyják az üléstermet.)
Tisztelt Országgyűlés! Az MDF-frakció jelölése alapján kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy megválasztja-e Kozma Hubát a Magyar Televízió Közalapítvány kuratóriuma elnökségi tagjának. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 203 igen szavazattal Kozma Hubát kuratóriumi elnökségi tagnak megválasztotta.
Bocsánat, Pettkó úr, parancsoljon! (Pettkó András jelzi, hogy a gépe nem működik.) Rossz a gépe. Köszönöm szépen, akkor eggyel növeljük meg az igen szavazatok számát! (Farkas Imre jelzi, hogy nem működik a gépe.) Kinek volt még rossz a gépe a szavazásnál? Kérem, kézfeltartással jelezze! (Farkas Imre jelentkezik.) Köszönöm szépen, akkor még eggyel növeljük meg az igenek számát!
Tisztelt Országgyűlés! Az MDF-frakció jelölése alapján kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy megválasztja-e Kerekes Pált a Magyar Televízió Közalapítvány kuratóriuma elnökségi tagjának. A megválasztáshoz ez esetben is az országgyűlési képviselők több mint felének igen szavazata szükséges.
Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 208 igen szavazattal Kerekes Pált kuratóriumi elnökségi tagnak megválasztotta.
Tisztelt Országgyűlés! Most a Magyar Televízió Közalapítvány kuratóriuma elnökének és elnökhelyettesének megválasztására kerül sor. A médiatörvény 55. § (10) bekezdése a következőket mondja: “A kuratórium - egyben az elnökség - elnökét a kormánypárti képviselőcsoportok, elnökhelyettesét az ellenzéki képviselőcsoportok jelölése alapján (Dr. Pap János: Képviselőcsoportok!) az Országgyűlés választja az elnökség tagjai közül.”
Most az elnök személyéről határozunk az egyszerű többség szabályai szerint. Az MSZP-frakció jelölése alapján kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy megválasztja-e dr. Czeglédi Lászlót a Magyar Televízió Közalapítvány kuratóriuma elnökének.
Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 204 igen, 1 nem és 1 tartózkodás mellett dr. Czeglédi Lászlót a kuratórium elnökének megválasztotta.
Most az elnökhelyettes személyéről határozunk ugyancsak az egyszerű többség szabályai szerint. Az MDF-frakció jelölése alapján kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy megválasztja-e Kozma Hubát a Magyar Televízió Közalapítvány kuratóriuma elnökhelyettesének. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 207 igen szavazattal Kozma Hubát a kuratórium elnökhelyettesének megválasztotta.
Tisztelt Országgyűlés! Bejelentem, hogy a médiatörvény 55. § (8) bekezdése értelmében a Magyar Televízió Közalapítvány kuratóriumának elnöksége megalakult. (Taps.)
(17.40)
A kuratórium elnökségének megbízatása négy évig tart.
Engedjék meg, hogy az Országgyűlés és a magam nevében eredményes munkát és sok sikert kívánjak a kuratórium tagjainak és tisztségviselőinek! (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem