ELNÖK (Mandur László)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (Mandur László)
ELNÖK (Mandur László): Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a Magyar Televízió Közalapítvány kuratóriuma elnökségének kiegészítése és a tisztségviselők megválasztása. Az Országgyűlés elnökének előterjesztését H/2542/1. számon kapták kézhez képviselőtársaim. Felhívom figyelmüket, hogy tájékoztatás céljából az előterjesztéshez melléklet is kapcsolódik.
Emlékeztetem önöket, hogy a múlt héten a kuratóriumi elnökségbe kormánypárti oldalról mind a négy tagot, míg az ellenzéki oldalról csak két kuratóriumi tagot választott meg az Országgyűlés. A Fidesz képviselőcsoportja a házbizottság legutóbbi ülésén azt is jelezte, hogy nem állít jelöltet. A médiatörvény 55. § (7) bekezdése tartalmazza azt a szabályt, amelyet ilyenkor alkalmazni kell. Ennek szövege a következő: “Ha valamelyik képviselőcsoport a jelölésben nem vesz részt, az adott oldal másik képviselőcsoportja jelölheti a négy személyt.” (Dr. Nagy Gábor Tamás közbeszólása. - Közbeszólás az MSZP soraiból: Ez idézet volt! - Zaj.) Mindezekre figyelemmel az Országgyűlés elnöke a legutóbbi ülésen, majd azt követően írásban is felkérte a Magyar Demokrata Fórum képviselőcsoportját, hogy terjessze elő jelölését két kuratóriumi tagra.
Először a két kuratóriumi tagot választja meg az Országgyűlés, majd ezt követően a médiatörvény 55. § (10) bekezdésének megfelelően a tagok közül választja meg a testület elnökét és elnökhelyettesét. Tájékoztatom önöket, hogy a kuratóriumi tagok megválasztásához az országgyűlési képviselők több mint felének igen szavazata szükséges.
Ügyrendi kérdésben kért szót Rogán Antal, a Fidesz képviselőcsoportjából. (Zaj a kormánypártok soraiban.) Parancsoljon, képviselő úr! Egy kis figyelmet kérek! (Az elnök csenget.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem