DR. VERES JÁNOS

Teljes szövegű keresés

DR. VERES JÁNOS
DR. VERES JÁNOS pénzügyminisztériumi államtitkár: Képviselő úr, az egy perc alatt azt tudom önnek elmondani, hogy nemcsak az 1000 forint alatti összegekről beszélek, hanem az 1000 forint fölöttiekről is, és amit képviselő úr, úgymond, alkotmányellenesnek tekint, úgy gondolom, ezt pontosan kell értelmezni. Ha valaki egy felhívásra úgy nyilatkozik, hogy a számlán kívánja hagyni az összeget, akkor az a saját elhatározásból történő nyilatkozat, nem pedig kényszer hatására tett nyilatkozat. Ebből következően nem gondolom, hogy bárkinek joga lenne, sem a vámhatóságnak, sem pedig más szereplőnek kétségbe vonni azt, ha valamely vámeljárást kérő személy úgy nyilatkozik, hogy kéri a számlán hagyni az összeget. Miután ez nem kötelező számára, ezért ha azt kéri, hogy kéri az elszámoláskor a visszafizetés megtörténtét, akkor erre is lehetősége nyílik. Ma Magyarországon minden további nélkül ez a szabad választási lehetőség mindenki számára adott, aki ilyen jellegű befizetést teljesít erre a bizonyos vámbiztosíték-számlára.
Ezért tehát amit képviselő úr fölvetett, úgy gondolom, nem olyan probléma, de a képviselő úr kérésének megfelelően természetesen az adott kérdésről még további tájékozódást fogok majd tenni a későbbiekben.
Köszönöm a figyelmét.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem