HERÉNYI KÁROLY

Teljes szövegű keresés

HERÉNYI KÁROLY
HERÉNYI KÁROLY (MDF): Köszönöm a szót, elnök asszony. A Magyar Demokrata Fórum az agrárgazdaság fejlesztéséről szóló '97. évi CXIV. törvény módosítását, illetve napirendre vételét támogatja. Teszi ezt azért, mert a magyar gazdák helyzetét az uniós csatlakozás előtt, ahogy az előző javaslat is, lényegesen javítaná.
Azt hiszem, hogy a kormányoldal is megtehetné, hogy hozzájárul a napirendre vételhez, utána a viták során ütköztethetjük az álláspontunkat, és mindenképpen egy olyan álláspontot kellene elfoglalnunk, amely a magyar gazdák javát szolgálja.
Az előterjesztő, Glattfelder Béla 100 milliárd forintról beszélt. Ha sikerül a kormány által prognosztizált gazdasági fejlődést és annak hasznait valóban realizálni, akkor ennek körülbelül negyedrésze menne a gazdák támogatására, 20-25 százaléka, ami, azt hiszem, mindnyájunk számára elfogadható.
Ezért a Magyar Demokrata Fórum támogatja a napirendre vételt. (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem