TATAI-TÓTH ANDRÁS

Teljes szövegű keresés

TATAI-TÓTH ANDRÁS
TATAI-TÓTH ANDRÁS (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Természetesen megvizsgáltuk azokat a kérdéseket, amelyekről Révész Máriusz úr az imént beszélt. Azt is tudjuk, hogy az integráció célja a felsőfokú oktatás szétaprózottságának a megszüntetése volt. Ugyanakkor a gyöngyösi főiskola esetében 15-16 ezer hallgatóval kell számolni, tehát ez önmagában egy olyan hatalmas, sok hallgatót ellátó intézmény, amelyet a kiválás után sem lehet apró intézménynek tekinteni. Nagy vonalakban megfelel annak a hallgatói létszámnak, amely alapján egy főiskola, egy felsőfokú intézmény önállóan működhet.
Nem akarom elismételni azokat az érveket, amelyeket képviselőtársaim már elmondtak. Természetesen azzal is tisztában vagyunk, ha egy főiskolán hasonló problémák keletkeznek, és hasonló törekvéseket fogalmaznak meg, akkor azokkal a kérdésekkel is foglalkozni kell. Felhívást nem adtunk ki, nem is szándékozunk kiadni, hiszen hívei vagyunk annak, hogy a végrehajtott integráció életképesen működjön tovább, de bizony előfordulhat, ha hasonló körülményeket fogunk tapasztalni, akkor más eseteket is alaposan meg kell vizsgálni. Ezt az intézményt megvizsgáltuk, mielőtt az álláspontunkat kialakítottuk.
Köszönöm szépen a figyelmet.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem