RÉVÉSZ MÁRIUSZ

Teljes szövegű keresés

RÉVÉSZ MÁRIUSZ
RÉVÉSZ MÁRIUSZ (Fidesz): Tisztelt Országgyűlés! Van úgy, hogy egy képviselő azért megy ki a teremből, mert nem akar valami mellett szavazni, bár nem állítom azt, hogy Szabó Zoltán ezért ment ki, de mondjuk, a 7-8 órás vitán egyébként végig kitartottak a szocialista képviselők, ennél a javaslatnál pedig nem volt meg a szükséges többség.
Viszont arra hadd hívjam fel a figyelmet, amit Magda Sándor képviselőtársunk elmondott. Az tökéletesen azt az álláspontot támasztja alá, amit én megfogalmaztam az előbb. Magda Sándor nem azt mondta, hogy végigtekintettük az integráció eredményeit, és kiderült, hogy egyetlenegy intézménnyel van nagy baj, és ez a gyöngyösi főiskola. Nem ezt mondta. Azt mondta, hogy máshol is vannak gondok, a Számvevőszék megállapításaiból kiderül. Ehhez képest meg aztán végképp erkölcstelen az az álláspont, ami most itt a parlament előtt van, hogy van sok helyen gond, ezeket át kellene tekinteni, de egy olyan intézményt, aminek az élén egy MSZP-s szocialista képviselő áll, kiragadunk a körből, és azt mondjuk, hogy na, itt akkor változtatunk, a többieket majd egyszer át fogjuk nézni.
Tisztelt Képviselőtársaim! Erről beszélünk, hogy lehetséges az, hogy áttekintjük az integrációt, lehetséges, hogy a tanulságokat levonjuk, és akkor egységesen beterjesztünk egy törvénytervezetet a parlament elé. Azt gondolom, hogy ez a tisztességes megoldás. Ez az egy.
Egyébként pedig lehet, hogy mondjuk, a gyöngyösi főiskolánál érdemes lenne megfontolni - az előbb képviselőtársam, szocialista képviselőtársam a régiókról beszélt, bár nem vagyok benne biztos, hogy a régiók struktúrájának és az egyetemek, főiskolák struktúrájának le kell fedni az országot, de ebben az esetben, ha képviselőtársam így gondolja, akkor megfontolható lenne például, hogy a gyöngyösi főiskola és az egri főiskola integrációra lépjen egymással. Lehet, hogy ennek az égvilágon semmi értelme nincs, csak itt arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy nem a probléma általános kezelése folyik, nem vizsgáljuk meg általánosan az integrációval kapcsolatos problémákat, hanem itt ül egy képviselő, aki az egyik főiskolának a főigazgatója szeretne lenni, és azt mondja, hogy na, akkor ezt az intézményt vegyük ki az integráció folyamatából.
Arról beszél az ellenzék, tisztelt képviselőtársaim, hogy ez nem helyes, nem szerencsés, és nem tisztességes megoldás azokkal az intézményekkel szemben sem, amelyek esetleg hasonló cipőben járnak.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem