RÉVÉSZ MÁRIUSZ

Teljes szövegű keresés

RÉVÉSZ MÁRIUSZ
RÉVÉSZ MÁRIUSZ (Fidesz): Tisztelt Ház! Először is örömömet szerettem volna kifejezni, hogy az SZDSZ képviselője, aki egyébként sem az oktatási törvény általános vitájában, sem a bizottsági ülésen nem vett részt egy percet sem, bent tartózkodik a teremben, de sajnos most már kiment, úgyhogy nem tudom ezt megtenni.
Egyre azért hadd hívjam fel Gusztos Péter figyelmét, így, a távollétében is, és hadd hívjam fel Tatai-Tóth András figyelmét is: mi sosem mondtuk azt, és ilyen a módosító javaslatok között nem szerepel, hogy helyesnek tartjuk azt az eljárást, amelyben egy felvételi eljárás, procedúra során jutnak be a gyerekek a felsőoktatási intézménybe. (Gusztos Péter visszatér az ülésterembe.)
Nincs vita közöttünk abban, és ezt szögezzük le ebben a pillanatban, hogy nem helyes, ha a felsőoktatási eljárás felülről determinálja, meghatározza a középfokot, és pontosan azért, mert erre a felvételi vizsgára kell készülniük a gyerekeknek, mindenféle különböző tanfolyamokon kell részt venniük, hogy megtanulják azokat a követelményeket, amelyek egyébként nem is szerepelnek a vizsgaanyagban. Ebben szerintem az MSZP, SZDSZ, Fidesz, MDF között nincs különbség. Arra szeretném kérni önöket, hogy amikor erről a javaslatról vitatkozunk, akkor ne hozzák fel ezeket az érveket, mert ez a javaslat nem erről szól, mi nem állunk ki ilyen javaslat mellett. Arról szól, és ezt célozza Pósán képviselő úr javaslata, hogy legyen egy olyan egységes követelményrendszer, amely alapján egyértelmű, ki milyen szinten teljesít, és ennek alapján kerüljön be a főiskolára, egyetemre.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem