LEZSÁK SÁNDOR

Teljes szövegű keresés

LEZSÁK SÁNDOR
LEZSÁK SÁNDOR (MDF): Köszönöm szépen. Elnök Úr! Tisztelt Ház! Kedves Szabó Képviselő Úr! Nem értem, miért ragaszkodnak ehhez a javaslathoz, de próbálja meg Szabó képviselő úr elvonatkoztatni ettől a helyzettől önmagát, és próbálja megérteni azt, hogy az elmúlt három hétben munkatársaimmal együtt nagyon alaposan fölmértük, átnéztük, megnéztük, hogy az emelt szintű, középszintű érettségivel kapcsolatos megszólalásoknak, parlamenti, parlamenten kívüli megszólalásoknak tulajdonképpen mi volt a lényege. Rengeteg kérdést, bizonytalan helyzetek sokaságát vetették föl. Tulajdonképpen azt nem értem, miért ragaszkodnak ehhez, amikor bizonytalan helyzetet teremt, amikor előre modellezhető az ellentmondások, feszültségek sokasága, amikor kormánypárti és kormányzati képviselők is megfogalmazták nyilvánosság előtt is, hogy három-négy esztendő múlva az egész megváltozik, s tulajdonképpen nem erre alapozódik; amikor tulajdonképpen ki kellene mondani azt, hogy ezek után az egyetem, főiskola első éve lesz az igazi felvételi, a kollokviumok majd kiszórják azokat, akik nem odavalók. Nem értem tehát, képviselő úr, hogy miért ragaszkodnak ehhez, amikor valóban a bizonytalan helyzetek sokaságát idézik elő.
A jó törvény nem zavarja túlságosan az életet - fogalmazta ön is egy alkalommal. Ez zavarja az életet. Mindenképpen érdemes lenne ezt átgondolni, vagy pedig nekimennek bizonytalan helyzetek sokaságának, és állandóan magyarázkodni kell, állandóan bizonygatni kell, és a diákok, szülők, pedagógusok az országban néznek értetlenül, hogy tulajdonképpen mi is történik itt.
Köszönöm.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem