LEZSÁK SÁNDOR

Teljes szövegű keresés

LEZSÁK SÁNDOR
LEZSÁK SÁNDOR (MDF): Köszönöm szépen, elnök asszony. Tisztelt Ház! Tisztelettel köszöntöm az új államtitkár urat, aki néhány perccel vagy fél órával ezelőtt még az oktatási és tudományos bizottság elnöke volt, és azt az ülést vezette le, amelynek terjedelmes jegyzőkönyvét itt böngésztem éppen, és most pedig majd, az elkövetkezendő hónapokban, a következményeket éli meg. Három nagyon rövid megjegyzésem van.
Az egyik: a képviselőtársaimmal együtt benyújtottam egy módosító indítványt, és a jegyzőkönyvben egyetértek a válasszal, úgyhogy visszavonjuk ezt a módosító indítványt, korrektnek tartom a választ, és mindenképpen elfogadom, tehát ezt a módosító indítványunkat visszavonom.
A másik: igazán nem kaptam választ, és a képviselőtársaim is jelezték, hogy egyértelműen nem hangzott el jó indoklás, hogy miért nem fogadták el az ajánlás 54. pontja alatt Pósán László képviselőtársamnak a módosító kiegészítését, amelyet sajátos módon az egészségügyi bizottság támogatott, nyilván megfelelő indokok alapján. Én azt kérem, hogy egy csatolt módosító indítványban gondolják majd át ennek a javaslatnak a lényegét.
Végezetül, nagyon röviden, tulajdonképpen nem értettem és a bizottsági ülésen sem igazán hangzott el érvelés arra nézve, hogy a Gyöngyösi Főiskola miért válik ki a Szent István Egyetem keretéből. Mang Béla helyettes államtitkár úr a jegyzőkönyv tanúsága szerint nagy levegővétellel mondta ki az igent, egy precedens született, nyilván ennek is következménye lesz. Kíváncsian várom az államtitkár úrnak a hozzáállását, véleményét ezzel kapcsolatban, hogy tulajdonképpen miért válik ki a Gyöngyösi Főiskola a Szent István Egyetem keretéből. Minden bizonnyal van ennek indoka, de ezt a jegyzőkönyv alapján én magam nem érzékeltem; sajátos módon az oktatási bizottság többsége sem támogatta ezt a módosító javaslatot. Az előterjesztő képviselője egyetértett, és nyilván a parlament meg fogja szavazni.
Köszönöm szépen. (Szórványos taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem