DR. SZABÓ ZOLTÁN

Teljes szövegű keresés

DR. SZABÓ ZOLTÁN
DR. SZABÓ ZOLTÁN (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Ház! Mielőtt a tisztelt ellenzéki képviselőtársak messzemenő következtetéseket vonnak le abból, hogy ez az egy indítvány volt az, amelyet a kormány támogatott és az oktatási bizottság nem, szeretném elárulni, hogy az oktatási bizottság azért nem támogatta, mert én mintegy öt percig nem tartózkodtam a teremben. Ebben az értelemben ez persze az én vétkem, és ezt kénytelen vagyok el is ismerni, de azt gondolom, ebből igazán messzemenő következtetéseket ennek a javaslatnak az életszerűségére és minőségére nézve nem lehet levonni.
Tisztelt Képviselőtársaim! Én szívből üdvözlöm mind Pósán, mind Révész Máriusz képviselőtársamnak azt az indítványát, hogy essünk neki a felsőoktatási integráció eddigi tapasztalatainak, elemezzük végig, és hozzuk meg az ezzel kapcsolatban szükséges döntéseket. Azt azonban, hogy egy eddig nyilvánvalóan és minden jelzés által rossznak bizonyult döntést, amelynek korrigálását nemcsak maga az intézmény kéri, hanem az anyaintézmény is tudomásul veszi, továbbá a Felsőoktatási és Tudományos Tanács, meg a Magyar Akkreditációs Bizottság és a kormány is támogatja, hogy ezt pusztán azért kéne elhalasztani, hogy más felsőoktatási intézmények esetében is megvizsgáljuk, hogyan sikerült az integráció, én nem hiszem. Nem hiszem, hogy a gyöngyösi főiskolát, ha leválik a Szent István Egyetemről, akkor valaki a zalaegerszegi főiskolához kívánná kapcsolni, ezért úgy gondolom, nincs ok arra, hogy ezzel a döntéssel várjunk.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem