DR. SZABÓ ZOLTÁN

Teljes szövegű keresés

DR. SZABÓ ZOLTÁN
DR. SZABÓ ZOLTÁN (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Egy pillanatra másik téma és nem a kétszintű érettségi: Pósán képviselő úr 45. sorszámon nyilvántartott módosító indítványa, amely arra irányul, hogy amennyiben jogi személy felsőoktatási kollégiumot létesít, akkor annak működése, belső rendje, igazgatása, felvételi és fegyelmi szabályzata azonos kell legyen a működési engedélyt kiadó felsőoktatási intézmény vagy egyházi jogi személy által fenntartott további kollégiumok hasonló dokumentumaival vagy szabályaival.
Ezt az indítványt az oktatási bizottság nem támogatta, mégpedig azért nem támogatta - és erre Pósán képviselő úr sem tudott igazán megnyugtató választ adni -, hogy hol van az előírva, ha egy felsőoktatási intézmény több kollégiumot tart fenn, azok mindegyikében ugyanolyan belső működést, ugyanolyan belső rendet, igazgatást, felvételi és fegyelmi szabályzatot kell előírni. Ez nincs előírva, tisztelt képviselőtársaim, ellenkezőleg: a különböző speciális vagy szakkollégiumok rendszere egyes egyetemek esetében kifejezetten ismert és vonzó, ahol eltérőek a követelmények a felsőoktatási intézmény többi, talán inkább csak diákszállásnak tekinthető kollégiumától.
Tehát abban az esetben, ahol egy adott felsőoktatási intézmény saját kollégiumai esetében nem biztosítható - hozzáteszem, nem is kéne biztosítani -, hogy ezek a dokumentumok és szabályzatok egységesek legyenek, akkor hogyan tudom előírni azt, hogy a jogi személy által létesítendő kollégiumhoz kiadott működési engedélyben ezeket az egyébként a többi kollégium esetében sem egységes előírásokat egységesen érvényesítse?
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem