DR. PÓSÁN LÁSZLÓ

Teljes szövegű keresés

DR. PÓSÁN LÁSZLÓ
DR. PÓSÁN LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm szépen. Csak utalni szeretnék a bizottsági ülésre, ahol az Oktatási Minisztérium államtitkára valahogy úgy fogalmazott, hogy csak nagy levegőt véve tudja azt mondani, hogy támogatja, magyarán szólva ennek a veszélyét, ennek a javaslatnak a veszélyét, úgy tűnik, maga a kormányzat felelősen gondolkodó emberei is átérzik. És az összes velejáró anomáliát és mindazon problémákat, amelyeket egyébként Révész Máriusz képviselőtársam szerintem nagyon helyesen megfogalmazott.
Csak utalni szeretnék képviselőtársam felvetésére vagy megjegyzésére. A Magyar Akkreditációs Bizottság nem dönt integrációról vagy dezintegrációról; az szakmai véleményt mond képzésről, kutatásról, szakmai dolgokról, nem pedig ilyen kérdésekről. Erről a kérdésről a magyar parlament tud határozni. Tehát azért e tekintetben tegyük helyére a dolgokat.
Arra pedig, hogy az integrációval kapcsolatosan mit és hogyan kellene tenni, hát már ne haragudjon, csak azt tudom mondani, hogy a kormányzatnak nem a kést kell elővenni, és levágni egy olyan kis részt, ahol úgy gondolja, hogy baj van, főleg akkor nem, ha jeles lobbik felsorakoznak mellette. Hanem azt kellene mondani, hogy kérem, nézzük meg, van-e módunk és eszközünk a jogszabályalkotás terén például befolyásolni azt, hogy milyen döntéshozatali mechanizmusok legyenek az integrált intézményekben, hogy e tekintetben ki tudjuk-e egyensúlyozni az elődintézmények esetleges aránytalanságát, van-e jogi eszköz, szabályozási lehetőség arra, hogy például a párhuzamos képzések felszámolására vonatkozóan akár határidőt szabjon meg a fenntartó. Én azt gondolom, hogy van.
No, ilyen lépéseket minden további nélkül meg kellene tenni a kormányzatnak, elő kellene készíteni ezeket a törvényi javaslatokat, mert ez viszont jogában áll. És ne azzal kezdjük, hogy legelőször szedjük szét azt, ahol baj van! Először keressük meg azokat a jogi eszközöket, amivel van mód és lehetőség befolyásolni azt, hogy javítsuk. És ha ennek ellenére sem megy, akkor kell elgondolkodni egyéb megoldásokon.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem