DR. PÓSÁN LÁSZLÓ

Teljes szövegű keresés

DR. PÓSÁN LÁSZLÓ
DR. PÓSÁN LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm. Nem azért, hogy az elnök úrnak esetleg ne legyen igaza, vagy éppen igaza legyen, nézőpont kérdése, hanem azért, mert Szabó képviselő úr azt mondta, hogy az általunk tett módosító javaslatok nem kínálnak megoldást. Szeretném felhívni a figyelmét, hogy az ajánlás 35. pontjában szereplő módosító javaslat kifejezetten azt célozza, hogy emelt szintű érettségi az általános elv. Az Oktatási Minisztérium indokolt esetben engedélyezheti azt, hogy az adott felsősoktatási intézmény ettől eltérjen, ámde egy időbeli limitációt céloz meg kifejezetten azért, hogy ez a fajta úgymond engedmény akkor legyen életszerű, ha valóban egy-egy szakpár vagy képzési irány helyzete ezt megkívánja. De arra kell törekedni, hogy egyébként az irányelv mégiscsak az legyen, hogy a rendszerben benne legyen valahol a minőségi verseny logikája.
Nem tudom, miért baj az, hogy egy olyan módosító javaslat szerepel, ami nem azt mondja, hogy érettségi úgy en bloc, hanem azt mondja ki, hogy ha már nem emelt szintű, hanem, mondjuk azt, normál érettségivel be lehet jutni, de akkor legalább e tekintetben legyen egy hároméves időszak, és utána mindig újra és újra felül lehetne vizsgálni, hogy indokolt fenntartani, vagy nem indokolt fenntartani. Szerintem egy ilyen javaslat azt a típusú problémakört, amit már körüljártunk, valamelyest megpróbálná egy olyan mederbe terelni, hogy életszerűen kezelhető legyen.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem