DR. FÜLE ISTVÁN

Teljes szövegű keresés

DR. FÜLE ISTVÁN
DR. FÜLE ISTVÁN (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Parlament! Nem gondolom, hogy nekem feladatom lenne a gyöngyösi főiskola önállóságának megvédése, illetve Magda képviselő úr véleményének a megvédése, de úgy gondolom, fenntartani egy hibás rendszert legalább akkora hiba, mint hogy idő előttinek tűnően beavatkozunk egy folyamatba. És ebben az esetben azt kell feltétlenül hangsúlyozni, ami részben Pósán képviselő úr mondandójában is benne volt, hogy megérett egy helyzet, nem az utolsó egy évben keletkezett ez az egész folyamat, mert az egy dolog persze, hogy a MAB nem dönt ebben a kérdésben, tehát a parlament dönt végül is ebben a dologban, de egy csomó olyan előfeltétel van, ami alapján eljuthat egyáltalán ide a parlament elé a döntéshozatalra. Ez pedig több mint egyéves folyamat, amikor tehát még ráadásul nem is ez a kormány volt és nem ez a parlament volt, tehát ez mindenképpen egy hosszantartó folyamatnak az eredménye. Ezt látszik alátámasztani az is, hogy a gödöllői egyetemről nemcsak Gyöngyös óhajt leválni, hanem a budapesti karok, csak ezek a problémák más módon oldódtak meg.
De úgy gondolom, visszatérve a legelejére, hogy fenntartani egy eleve hibásnak tűnő rendszert legalább akkora hiba, mint hogy nem avatkozunk bele, illetve eltoljuk a beavatkozást egy későbbi időpontra.
Köszönöm szépen.
(20.40)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem