DR. FÜLE ISTVÁN

Teljes szövegű keresés

DR. FÜLE ISTVÁN
DR. FÜLE ISTVÁN (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Parlament! Pósán képviselő úr mondandójának elejéhez szeretnék röviden hozzászólni, amit az integrációval kapcsolatosan mondott. Én akár úgy gondolom, hogy nem is feltétlenül kellene vele vitatkozni, azzal együtt is, hogy szeretném jelezni, hogy természetesen probléma van ezen a területen, amit előbb-utóbb meg kell oldani, és úgy gondolom, hogy akár fordítva is, és azért is kértem szót, hogy erre akár a kormány képviselőjének a figyelmét is felhívjam - tehát fordítva is. Vannak olyan intézmények, amelyek nem vesznek részt integrációban, de jó lenne, ha részt vennének, és ebben az irányban lépéseket kellene tenni, illetve egyáltalán gondolkozni kellene azon, hogy ez a lehetőség beteljesüljön. Már csak azért is, mert úgy gondolom, hogy a régiók létrejöttéről, ami akármilyen lesz majd valamikor, ez is mindenképpen befolyásolja ezt a kérdést, már csak azért is, mert a jelenlegi integrációban részt vevő intézmények néhánya több régióban vesz részt, és ez jelentős mértékben akadályozza az együttműködést, a forrásszerzés lehetőségét, és ennek a figyelembevételével, tehát adott esetben egy regionális együttműködés figyelembevételével ezeket a kérdéseket is meg lehet oldani.
Úgy gondolom, Gyöngyös egyik logikája pontosan az, hogy egy lehetséges, leendő régió részeként lenne egy önálló intézmény, és nem egy másik régióval való együttműködés keretében kellene neki működnie, ami mondom, sok problémát vet fel. Persze valóban kérdés, hogy egyáltalán milyenek lesznek a régiók, illetve még egyszer mondom, milyen irányban szeretnénk kinyitni ezt a törvényjavaslatot, illetve ezt a kérdést a következőkben.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem