SZALAY GÁBOR

Teljes szövegű keresés

SZALAY GÁBOR
SZALAY GÁBOR gazdasági és közlekedési minisztériumi államtitkár: Tisztelt Képviselő Asszony! Ön helyesen mutatott rá, hogy ez év kezdetétől milyen változásokat vezettünk be az autópálya-matrica rendszerében, ezek közé tartozik például az is, hogy az előzetesen hétnapos matrica idejét mi tíz napra növeltük pontosan abból a meggondolásból, hogy ez két hétvégét is magába foglaljon, és ezért főleg a hétvégén közlekedőknek, a turistáknak, üdülőknek könnyebb, olcsóbb helyzetet teremtsen.
Ugyanakkor kétségtelen, hogy hatalmas nyomás nehezedett a tárcára az úgynevezett egynapos matricák bevezetésének ügyében. Ez a kérés azonban megoldhatatlan; nemcsak azért megoldhatatlan, mert ilyen a világon sehol nincs, egynapos matrica sehol nincs, hanem azért is, mert ez fajlagosan nagyon drága matrica lenne, ellenőrizhetetlen lenne, hiszen tudjuk jól, hogy az előző kormányzat idején egy jó bonmot-ért, egy jópofának tűnő mondásért leszedték az autópályákról a kapukat, és ezzel a napi ellenőrzést lehetetlenné tették, hanem azért is, mert a pályamatricát árusító helyek számítástechnikai, informatikai felszereltsége nem teszi lehetővé, hogy az elárusító helytől 24 órán belül eljusson a központi nyilvántartásba az eladott matricát megvevő vásárló, gépjármű-tulajdonos autójának rendszáma. Ez tehát ezért nem használható.
Ugyanakkor megnéztük, megkerestük, hogy milyen kompromisszum lehetne a kettő között, tehát az egy- és a tíznapos között, és erre találtuk megoldásnak, amelyik viszonylag kisebb gazdasági veszteséggel járna az autópályákat fenntartó autópálya-kezelő részére, és így (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) kötöttünk ki a négynapos pályamatrica mellett. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) Folytatni fogom.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem