DR. HORVÁTH BALÁZS

Teljes szövegű keresés

DR. HORVÁTH BALÁZS
DR. HORVÁTH BALÁZS, az MDF képviselőcsoportja részéről: Elnök Úr! Tisztelt Ház! A Magyar Demokrata Fórum országgyűlési képviselőcsoportja a törvényjavaslatot támogatja, és önöknek is támogatásra ajánlja. E tartalmilag két törvényjavaslattal egyetértünk, jónak is tartjuk, jónak is tartom. Ritka eset, de most nem osztom, hanem szorzom az SZDSZ képviselőinek az álláspontját; nem is ezekkel van gondom.
Alapvető gondom, hiszen állandóan a jogharmonizációról beszélünk, a belső jog harmonizációja. Körülbelül három héttel ezelőtt tárgyaltuk a közúti nyilvántartásról szóló törvénycsomagot, és ott a szocialista és szabad demokrata képviselők, elutasítva a Fórum módosító indítványát, szép példás rendben megadták a lehetőségét gazdasági társaságoknak ahhoz, hogy személyes adatokhoz hozzájussanak. Roppant érdekes lesz, előre megjósolhatom önöknek: az adatvédelmi ombudsman első dolga az lesz, hogy kifogásolja az önök által megszavazott törvényt, ha ez módosítás nélkül átmegy, már csak ezen törvényjavaslat alapján is. Ugyanis az a törvény, amelyet önök megszavaztak, végrehajthatatlan, ha ezt a most tárgyalt törvényjavaslatot így elfogadjuk. És én nagyon remélem, hogy el fogjuk fogadni.
A fentiekből következően kormányzati feladat az anyagi fedezetet a költségvetésből biztosítani az ombudsman csoportja részére. Kénytelen vagyok azt mondani, hogy azzal is egyetértek az SZDSZ által előadottakra ráépülve, hogy itt alapvető feladat az állampolgárok jogi ismereteinek és főleg a polgári önbizalomnak az erősítése.
A fentiekből következően kérem a kormányt arra, hogy a jövőben a belső jogrendszeri harmonizációra is figyeljen, és itt a közúti nyilvántartással kapcsolatos törvény elfuserált, elrontott módosítására gondolok. Sajnálom, hogy e törvényjavaslat elfogadására csak most a közeljövőben… (Dr. Hankó Faragó Miklós közbeszólására:) Tudom, hogy nem az igazságügyi tárca csinálta, a másik törvényjavaslatra gondolok. Mondom, azt sajnálom, hogy csak most kerül sor arra, hogy megtárgyaljuk és elfogadjuk, hiszen óriási valószínűséggel nem követte volna el, nem csúszott volna be ez a lapszus, hogy így mondjam, a pénzügyminiszter részéről, hogy bele akar nyúlni az adó nyilvántartásába, ha ezt a törvényt hamarabb elfogadjuk.
Köszönöm a figyelmüket. (Taps a Fidesz padsoraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem