DR. HORVÁTH JÁNOS

Teljes szövegű keresés

DR. HORVÁTH JÁNOS
DR. HORVÁTH JÁNOS (Fidesz): Hálás vagyok… Amit most hallottam, hallottam körülbelül ötvenszer az elmúlt hónapok során, ugyanis elvégeztem a házi feladatot tudósokkal, tudományos intézetekkel. Itt van éppen a kezemben (Felmutatja.) a legújabb, Hungarikumok sorozatban megjelent könyv, a kecskeméti katonatelepi világhíres kutatóintézetből Hajdu Edit és Ésik Andrásné legutóbbi publikációja - tehát velük és másokkal együtt mondom azt tisztelettel, és mondom azt tudományos alapokra is hivatkozva, hogy azért, mert eddig nem volt és azért, mert nem ment, nehéz a feladat… Vannak olyan szőlőfajták, amelyek két hónappal korábban érnek, mint mások, a korai szőlőfajták beérése és azoknak azután a szárítása, hogy ahhoz van-e napsugár - emlékszem, ismerem a tudósoknak a szempontjait -, hogy van-e akkor, abban a szezonban, abban a hónapban annyi meleg nap Magyarországon, és mennyi a páratartalom, ezek olyan témák, amelyekkel szembe kell nézni. Tehát nem fogadom el, és nemcsak magam, hanem a tudóstársak véleménye alapján, hogy ehhez hozzá se nyúljunk.
Voltak olyan témák, amelyekhez, a tudósok azt mondták, nem lehet hozzányúlni. Ezelőtt száz évvel a világ akkor legnagyobb fizikusa, a világ legnagyobb tudósa azt mondta, hogy repülni pedig nem lehet, az ember nem repülhet, a világ legnagyobb fizikusa mondta, mert - és érvelt, hogy miért nem. Az emberi fejlődésben ilyen érvek gyakran voltak. Tanácsolom, hogy hagyjuk az ajtót nyitva.
Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz soraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem