DR. KOSZTOLÁNYI DÉNES

Teljes szövegű keresés

DR. KOSZTOLÁNYI DÉNES
DR. KOSZTOLÁNYI DÉNES (Fidesz): Köszönöm szépen. Göndör képviselőtársamnak szeretném mondani, hogy kicsit másképp gondoljuk, pedig ugyanaz a cél. Nekem az a véleményem, hogy a baj megtörtént, és a baj pártsemlegesen történt meg. (Göndör István: Így van!) De a félelem is megvan, és a félelem azért van meg, mert az emberek az árvíztől félnek, de a vizet látják jönni és elvonulni. A tűzvésztől is félnek, mert látják a tüzet, s azt is látják, amikor a tűz kialszik. A földrengés is félelmet kelt az emberekben, remeg a föld, de megáll. A sugárzást nem látják az emberek, ezért a félelem tartós és nagy.
Éppen ezért kell a vizsgálóbizottság, hogy jusson eredményre, közösen. És itt a parlamenti vizsgálóbizottság mondja ki 386 igennel, hogy kérem, kivizsgáltuk, mindenkit meghallgattunk, a baj elmúlt, vége. És így fognak megnyugodni az emberek, Göndör úr. Ön pedig azt mondja, hogy most a félelem növekedni fog a bizottság felállítása miatt, sőt, idegenforgalmi hátrányok fognak minket érni. Idegenforgalmi hátrányok érnek minket a Balaton alacsony vízállása miatt, a közúti, vasúti balesetek miatt, plusz még Paks miatt is, természetesen. De annak hihetetlen jó hozadéka és előnye lesz, ha az Országgyűlés összes oldala egyszerre azt mondja, Pakson baj történt, megtörtént a baj, de a bajnak, még egyszer mondom, vége van.
Ezt támogassák, ez volt a szándékunk; nem az, amit Podolák képviselő mond, hogy itt lólábas szándékok vannak. Nem, kérem szépen, őszinte, egyenes szándék van, és az Országgyűlés egyik vizsgálóbizottsága, ha tényleg elmúlt a baj, akkor ezt mondja ki. Ebben kérünk partnerséget önöktől.
Köszönöm.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem