NAGY IMRE

Teljes szövegű keresés

NAGY IMRE
NAGY IMRE (MSZP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Megmondom őszintén, egyedül az hozott fel ma a Parlamentbe, hogy úgy gondoltam, hogy a jelszavakban kinyilvánított cím mellett gyakorlati dolgokról és főként, valóban, polgármesteri együttműködési szándékról fogunk beszélni, hiszen nem az a vita, hogy az elmúlt tizenkét év egyre nehezebb lett-e az önkormányzatoknak, hiszen úgy gondolom, '90-től kezdve folyamatosan romlottak a költségvetési pozícióink.
Megmondom azt is, hogy volt egy olyan pillanat fél órával ezelőtt, amikor úgy gondoltam, hogy tényleg jó helyre jöttem, de megint - visszatérve Kontrát képviselő úr felszólalásához - a demagógiának újból arra a csúcsára jutunk, ami bebizonyítja azt, hogy ez a mai nap nem másról szól, mint hogy politikai nyilatkozatokat akar tenni a Fidesz.
(11.40)
Gyakorlatilag semmi köze a realitáshoz, sőt az, amit képviselőtársaim polgármester kollégáim szájába is adtak, és megvan a maga igazságtartalma, elveszti a hitelét. Nem azért, mert már elvesztették az elmúlt négy évben a Fidesz - szerintem kudarcba fulladó - kormányzása miatt, hanem azért, mert most sem a lényegi dolgokkal foglalkoznak, csak jelszavakat igyekeznek mondani, csak szélsőségek között gondolkodnak.
Én pedig úgy gondolom, hogy igenis, megvolna az az együttműködés és járható út, ami a polgármestereket összefűzheti, bármely oldalon is vannak. Egyiken se gondoljuk azt, hogy többek között (Dr. Kovács Zoltán: Háromszor szavaztátok le a bérhikis indítványokat!) például az ágazati törvények, jogszabályok, amelyeket törvény-előkészítésben hozunk, azok ne igényelnék az együttdolgozásunkat, és mindegy, hogy az okmányirodát megfinanszírozó pluszpénzeket vagy a taneszközjegyzéket mondom, ami még egy korábbi dolog, vagy éppen a szociális ágazat által előírt, ránk vonatkozó pluszköltségeket jelenti. Szerintem ezen a területen kellene együttdolgozni, hogy az önkormányzatok a törvény-előkészítés során ne kerüljenek hátrányos helyzetbe.
Köszönöm. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem