DR. HORVÁTH JÁNOS

Teljes szövegű keresés

DR. HORVÁTH JÁNOS
DR. HORVÁTH JÁNOS (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Rendkívül érdekes témáról tárgyal a Ház. Tudom azt, hogy nem kell figyelmeztetni magunkat, de mégis engedtessék meg, hogy elmondjam, és különösen ez a részlete érdekes, amit most Kékkői Zoltán képviselő úrtól hallottam, hallottunk, amire felhívta a figyelmünket. Persze, az országgyűlési biztos úrnak és csapatának köszönöm elsősorban, de a téma fontos, hogy hogyan is lehet, hogy úgy élünk, hogy az osztatlan közös tulajdon nem tulajdon, mert az, amivel a tulajdonos nem rendelkezik, vagyis nem adhatja el, az nem a tulajdona. Hiszen a tulajdont mint egy alapvető társadalmi rendező erőt, olyan intézménynek nevezem, hogy egy institúció a tulajdon, de ezzel az institúcióval nem élhet. Azzal az institúcióval élhetek, hogy egy társaság tagja leszek vagy nem, vagy egy politikai pártnak igen vagy nem, vagy különböző jogaimmal élhetek, de azzal, hogy tulajdonosa vagyok éppen annak a termelőeszköznek, ami a valóságban is és hagyományosan is a legfontosabb, a föld, az nem működik.
(17.00)
Képviselő úr, köszönöm, hogy felhívta erre a figyelmünket. S én most ezennel felhívom erre a magunk és az ország figyelmét is. Ez egy - nem tudom, hogy szabad-e ezt a szót mondani - skandalum. De talán ne így fejezzem ki magam, ez azt jelenti, hogy az ország gazdasága nem jut el a potenciáljához. Sokkal többet, sokkal jobban, sokkal eredményesebben termelnénk, a magyar föld sokkal több embert tartana el, magasabb életszínvonalon, ha ez a korlátozás nem létezne. Köszönöm, hogy ez ide került. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem