BALSAY ISTVÁN

Teljes szövegű keresés

BALSAY ISTVÁN
BALSAY ISTVÁN (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! Deutsch Tamás képviselőtársamnak a hozzászólásához szeretnék kapcsolódni.
Úgy látom, hogy néhány dologról megfeledkezünk, ami nem baj, és nem is az én tisztem, hogy erre emlékeztessem tisztelt kormánypárti képviselőtársaimat. Emlékszem arra, amikor a Horn-kormány utolsó hetében a mai miniszterelnök aláírt egy szerződést a 4-es metróról. Időszerű tehát a bíróságnak a döntését követően, amikor a főváros a magyar állammal szemben pert vesztett, rádöbbennünk mindannyiunknak, főleg a fővárosnak arra, hogy törvényben kell szabályozni azokat a kérdéseket, ami a költségvetést ilyen módon érinti.
Egyetértek azzal is, amit Deutsch Tamás képviselő úr mondott, hogy igenis, foglalkozni kell olyan szakaszokkal is, amelyek segíthetik a főváros közlekedését. Szeretnék emlékeztetni arra a fenyegető állapotra, amikor a főváros kikerülhet a kiemelten támogatott körből a közép-magyarországi régióban a 2007-től kezdődő tervezési időszakban, és ez mindkét kormánynak közös fájdalma, hogy ezt nem sikerült áthidalnunk. Így tehát a fővárosnál és a közép-magyarországi régiónál minden olyan lehetőséget meg kell ragadni, amelyben akár uniós, akár kormányzati, akár parlamenti döntésekkel forrásokat lehet szerezni.
Igaza van tehát Deutsch Tamás képviselő úrnak abban, hogy meg kell határozni a törvény keretei között azt is, hogy honnan kezdődjön, milyen szakaszok következzenek. Ugyanis egy harmadik nagyon nagy veszély van, és erről Demszky Gábor főpolgármester úr nem feledkezett meg soha, de most rá kell döbbennie, hogy az utolsó családi ezüst eladása mellett, amiről ő nyilatkozott, a felszíni közlekedéssel is foglalkozni kell e törvény keretein belül, utalni kell rá, ugyanis a főváros felszíni közlekedése közel áll ahhoz, hogy ellehetetlenüljön, azért, mert nem maradt ereje a metró mellett további fejlesztésekre.
Véleményem szerint tehát Deutsch Tamásnak igaza van, amikor ezekről a szakaszokról és a sorrendjük (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) megvalósításáról beszél, és joga van erről beszélni.
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem