VARGÁNÉ KERÉKGYÁRTÓ ILDIKÓ

Teljes szövegű keresés

VARGÁNÉ KERÉKGYÁRTÓ ILDIKÓ
VARGÁNÉ KERÉKGYÁRTÓ ILDIKÓ (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Ellenzéki képviselőtársaim azt fejtegetik, hogy akik otthon ülnek, és hallgatják ezt a vitát, vagy figyelemmel kísérik úgy általában a munkatörvénykönyv módosításáról szóló vitát, azokat nem elsősorban az e törvényben foglaltak érdeklik, hanem leginkább az, hogy érzik-e azokat a pozitív változásokat, amelyekről államtitkár úr beszélt. Nos, nekem meggyőződésem, hogy ezek nagyon fontos törvénymódosítási javaslatok, tehát biztos, hogy figyelemmel kísérik.
Gyakran el szoktam mondani itt a parlamentben, hogy én Borsod-abaúj-Zemplén megyében élek, azon belül is Magyarország leghátrányosabb kistérségében, a 150.-ben, Edelényben, és még itt is azt tapasztaltam - és én is furcsálltam eleinte -, hogy miközben a kormány intézkedései kapcsán nagymértékben megnőttek a közmunkára fordítható eszközök, és ezekkel az aprófalvas településeken éltek is az önkormányzatok, mindeközben nem nagyon csökkent a munkanélküliségi ráta, sőt bizonyos tekintetben még nőtt is. Besétáltam az edelényi munkaügyi központba, hogy megérdeklődjem, mi ennek az oka. S akkor elmondták, hogy olyanok, akik már hosszú évek óta inaktívak, egyáltalán nem dolgoztak, megpróbálták valahogy túlélni ezt a nehéz helyzetet, most bementek, és regisztráltatták magukat; azért, mert azt látták, hogy lényegesen nagyobb mértékű a közhasznú foglalkoztatás és a közmunkaprogram a területeken, és jól járnak azok, akik regisztráltatva vannak, és ezért ők is inkább ezt vállalják, mint azt, hogy otthon ülve túléljék valahogy ezt a nehéz időszakot. És higgyék el, hogy ez jó folyamat, még akkor is, ha első ránézésre fordítottnak látszik. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem